Objavte recepty od odborníka na výživu Petra Havlíčka a Terezy na zdravé raňajky plné živín. Začnite svoj deň chutnými a vyváženými jedlami, ktoré vám dodajú energiu a podporia zdravý životný štýl.
Raňajky, ktoré vidíte nižšie, sú zostavené pre ženu s diétou na tri jedlá denne. Ak vám energetická hodnota nevyhovuje a chceli by ste väčšie raňajky, jednoducho úmerne zvýšte množstvo všetkých ingrediencií. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, všetky raňajky sú nutrične porovnateľné. Majú približne 500 - 600 kcal, 50 g sacharidov, 22 - 25 g bielkovín a 25 g tukov. Každé raňajky okrem palaciniek obsahujú ovocie a zeleninu.
Pozrite si celé video, v ktorom Petr Havlíček odpovedá na vaše otázky a hovorí o raňajkách ako takých.
4 tipy na raňajky:
593 kcal, 25 g bielkovín, 29 g tukov, 59 g sacharidov
Zmiešajte múky, mlieko a vajíčka a opečte na zvolenom tuku na panvici z každej strany do zlatista. Nakoniec potrite ovocnou marmeládou alebo džemom.
500 kcal, 26 g bielkovín, 21 g tukov, 51 g sacharidov
Tu asi nie je potrebný postup. Jedlo je ideálne aj ako desiata, pretože ju hravo zložíte do krabičky.
610 kcal, 27 g bielkovín, 27 g tukov, 63 g sacharidov
Do uzatvárateľnej krabičky dajte mlieko, ovsené vločky a polotučný tvaroh. Nechajte celú noc v chladničke, nech vločky do seba natiahnu celú vlhkosť. Ráno dozdobte orechmi, jablkom a čokoládou.
Raňajky sú základom dňa? Určite nie pre každého. Odborník na výživu Petr Havlíček odpovedá na najčastejšie otázky týkajúce sa zdravých raňajok.
560 kcal, 28 g bielkovín, 24 g tukov, 55 g sacharidov
Každý má určite svoj obľúbený postup na prípravu vajec, niekto je radšej tekutá, niekto vysušená. Vajíčka sú ideálne raňajky, ktoré vás zasýtia na veľkú časť dňa.
Napísala: Tereza Fuková
Mohlo by vás zaujímať:
Granola je zmes orechov, semienok, čokolády, ovocia, ovsených vločiek, ale aj napríklad pufovaná ryža alebo hrozienka a datle. Táto zmes sa následne zapeká s rôznymi sladidlami ako je javorový sirup, med, trstinový cuk či čakankové sladenie.
Niekedy sa môže zdať, že zdravá strava stojí veľa peňazí. Nie je to tak. Ak si rozumne zásobíte chladničku, nakupujete sezónne v supermarketoch a varíte doma, zistíte, že zdravé a vyvážené jedlá vychádzajú oveľa lepšie ako jedlá z fast foodov. Ako na to? Máme pre vás niekoľko konkrétnych tipov.
Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo je pre nás voda taká dôležitá a ako je kľúčom k riešeniu mnohých problémov? V tomto článku sa budeme podrobne zaoberať významom pitného režimu.
0:00 Úvod a zhrnutie
3:29 Škoricové palacinky s džemom.
5:00 Prečo je dôležité raňajkovať? Raňajkujeme za zhone.
7:00 Cez týždeň sa odbývam a potom sa prejedám.
13:06 Kvas vs. droždie
14:14 Enzymatické rozloženie lepku, ako sa to deje?
14:57 Celozrnné vs. biele pečivo. Ako ho vybrať? Biele pečivo v období športového výkonu.
18:11 Je možné nahradiť raňajky gainerom?
21:34 Ovocie a zelenina do každej raňajky? Ovocie kvasí v žalúdku?
24:05 Prebytok bielkovín sa mení na cukor?
26:00 Ako vybrať kvalitnú šunku?
30:30 Ovsené vločky. Je potrebné namáčať vločky cez noc aj keď ich chcem variť?
35:00 Prirodzene vzniknuté trans nenasýtené mastné kyseliny nie sú škodlivé.
37:00 Stužované tuky sú peklo pre naše zdravie.
39:00 Hodnotenie klasickej vs. proteínové palacinky