Máte ráno chuť na sladké raňajky? Inšpirujte sa naším fit a jednoduchým receptom, na ktorý Vám stačí pár surovín, príprava zaberie iba pár minút a skvele si pochutnáte. Lívanečky si môžete doplniť čímkoľvek, na čo máte chuť. My sme použili tvaroh na doplnenie bielkovín, ovocia, čokopecičky a čakankový sirup.
Pokiaľ máte intoleranciu alebo alergiu na lepok alebo Vám lepok nesedí a nerobí Vám dobre po stránke trávenia, tak skúste bezlepkové vločky od Grizly. Chuťovo aj štruktúrou sú nerozoznateľné od klasických vločiek. Lepok sa odstraňuje lisovaním ovsených zŕn, ale pri spracovaní nie sú odstránené vonkajšie obalové vrstvy (obilky alebo otruby). Práve otruby obsahujú dôležité živiny, nerozpustnú aj rozpustnú vlákninu, ďalej vitamíny najmä skupiny B a E a minerálne látky ako horčík, draslík, železo a fosfor. Vločky sú skvelým zdrojom sacharidov, ktoré vďaka obsahu vlákniny dobre zasýtia. Možno ich pripravovať na mnoho spôsobov, napríklad ako raňajkovú kašu, možno ich pridať do smoothie, jogurtu alebo z ich pripraviť s ovocím a orechmi granolu. Využitie nájdu aj v slanej kuchyni, napríklad na zahustenie polievok či omáčok.
Mohlo by Vás zaujímať:
Kvalitná strava by mala byť jednou z najdôležitejších priorít, ale nemusí to nutne znamenať, že budete v kuchyni tráviť dlhé hodiny. Presvedčte sa sami a vyskúšajte naše mäkké a nadýchané proteínové lievančeky, ktoré sú hotové behom chvíľky.
Výživový špecialista Petr Havlíček a tréner Jirka Vacek odpovedajú na vaše otázky. Vybrali sme vaše otázky, ktoré píšete pod YouTube videá.