Na domácom pečení je super to, že presne viete, čo do receptu dávate a aké suroviny používate. Môžete si tak vykúzliť čokoľvek, doladiť podľa vlastných chuťových buniek a ešte recept vylepšiť.
Nepoznám nikoho, kto by nemal rád Tiramisu. Jemný piškót, krémová náplň s nádychom kávy a navrchu kakao. Tento recept je jednoduchý a hlavne rýchly.
SUROVINY NA FORMU 22 CM:
KRÉM
POSTUP
- Oddelíme žĺtka od bielkov a vyšľaháme z nich sneh.
- Zo žĺtkov vymiešame penu a postupne začneme zmiešavať so zmiešanou suchou zmesou (múka, prášok do pečiva, proteín).
- Potom pridáme olej a mlieko, ktoré postupne budeme vmiešavať.
- Nakoniec pridáme sneh.
- Do sypkej formy nalejeme zmes a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 stupňov na 40 minút.
- Vychladnutý piškót rozrežeme na dva alebo tri diely.
- Uvaríme silnú kávu, ktorú ochutíme cukrom a po vychladnutí ňou polejeme piškót.
- Vyšľaháme tvaroh s proteínom a vanilkovým cukrom a začneme nanášať na piškót.
- Vrchnú časť piškótu tiež namažeme krémom a zasypeme kakaom.
Približné výživové informácie |
Na jeden kúsok 1/10 |
Energetická hodnota |
267 kcal |
Tuky |
8,7g |
- z toho nasýtené |
4,8g |
Sacharidy |
29 g |
- z toho cukry |
9 g |
Bílkoviny |
13,6 |
Zdroj: Tere.fu
Mohlo by Vás zaujímať:
Ivka z MasterChefa nás zobrala do svojej krásnej novej dielne a upiekla s nami niečo pre všetkých milovníkov zdravých dobrôt. Počas hodiny sme vykúzlili super zdravý fitness cheesecake, na ktorom si pochutí snáď každý. Recept máš tu!
Zdravý životný štýl neznamená nejesť po 18. hodine, pchať do seba i cez nechuť každé dve hodiny jeden pokrm za druhým alebo vyradiť zo stravy všetky sacharidy. Dokonca ani laktóza a lepok nie sú vašim nepriateľom, pokiaľ teda netrpíte intoleranciou.
Sledujte nás na sociálnych sieťach: