Na tento recept Vám stačí iba pár surovín a behom chvíľky máte chutný koláč, ktorý poteší každú Vašu návštevu. Zamilujú si ho najmä tí, čo majú radi broskyne. Koláč je upečený z ovsenej a špaldovej múky úplne bez pridaného cukru. Koláč má vysoký obsah bielkovín vďaka pridanému proteínu a tvarohovej náplni. Neváhajte a vyskúšajte!
Cesto:
+ kokosový olej a trocha hladkej múky na vysypanie formy
Náplň:
+ broskyne, vanilkový erytritol, orechy
Do tohto receptu je možné použiť akékoľvek Vaše obľúbené orechy. My sme zvolili lieskové orechy, ktoré sú veľmi dobre stráviteľné, dokonca lepšie ako mandle alebo vlašské orechy. Sú lúpené za studena, vďaka čomu si uchovávajú komplexný a vyvážený pomer účinných látok. Sú skvelým zdrojom mononenasýtených mastných kyselín, ktoré pomáhajú znižovať cholesterol. Ďalej sú bohaté na bielkoviny, vlákninu a minerály ako železo a fosfor a vitamíny B1, B2, C, E a kyselinu listovú.
Mohlo by Vás zaujímať:
Máte chuť na klasický apple pie, ale strážite si kalórie? Vyskúšajte náš recept na krehký jablkový koláč bez pridaného cukru. Na koláči si pochutnáte a pritom ušetríte hromadu kalórií.
Kolagén je najrozšírenejšia bielkovina v ľudskom tele a nachádza sa vo všetkých spojivových tkanivách: kĺboch, kostiach, šľachách, väzoch, koži a svaloch. Aké negatívne účinky na zdravie môže mať jeho nedostatok?