Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Fit broskyňový koláč s tvarohovou náplňou

Zdravé Dezerty

Na tento recept Vám stačí iba pár surovín a behom chvíľky máte chutný koláč, ktorý poteší každú Vašu návštevu. Zamilujú si ho najmä tí, čo majú radi broskyne. Koláč je upečený z ovsenej a špaldovej múky úplne bez pridaného cukru. Koláč má vysoký obsah bielkovín vďaka pridanému proteínu a tvarohovej náplni. Neváhajte a vyskúšajte!

Ingrediencie:

Cesto:

+ kokosový olej a trocha hladkej múky na vysypanie formy

Náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • flavdrops/med/cukor na osladenie podľa chuti

+ broskyne, vanilkový erytritol, orechy

Postup:

  1. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie na cesto.
  2. Následne pridáme vajcia, mlieko a olej.
  3. Dôkladne premiešame.
  4. Pripravíme si guľatú formu na koláč, vymastíme či vystriekame ju kokosovým olejom a vysypeme hladkou múkou.
  5. Cesto prelejeme do formy.
  6. V miske si zmiešame tvaroh so sladidlom/cukrom/medom.
  7. Tvaroh navrstvíme na cesto a naň kladieme nakrájané broskyne.
  8. Celý koláč posypeme vanilkovým erytritolom a nasekanými orechmi.
  9. Koláč premiestnime do predhriatej rúry na 180 stupňov, pečieme cca 30 minút.
  10. Po vychladnutí nakrájame a môžeme podávať :)

Grizly Lieskové orechy

Do tohto receptu je možné použiť akékoľvek Vaše obľúbené orechy. My sme zvolili lieskové orechy, ktoré sú veľmi dobre stráviteľné, dokonca lepšie ako mandle alebo vlašské orechy. Sú lúpené za studena, vďaka čomu si uchovávajú komplexný a vyvážený pomer účinných látok. Sú skvelým zdrojom mononenasýtených mastných kyselín, ktoré pomáhajú znižovať cholesterol. Ďalej sú bohaté na bielkoviny, vlákninu a minerály ako železo a fosfor a vitamíny B1, B2, C, E a kyselinu listovú.


Mohlo by Vás zaujímať:

Krehký fit apple pie

Máte chuť na klasický apple pie, ale strážite si kalórie? Vyskúšajte náš recept na krehký jablkový koláč bez pridaného cukru. Na koláči si pochutnáte a pritom ušetríte hromadu kalórií.

Funguje kolagén naozaj? A ktorý kolagén je najúčinnejší?

Kolagén je najrozšírenejšia bielkovina v ľudskom tele a nachádza sa vo všetkých spojivových tkanivách: kĺboch, kostiach, šľachách, väzoch, koži a svaloch. Aké negatívne účinky na zdravie môže mať jeho nedostatok?

Sleduj nás: