Zdá sa, že Ježiško tento rok prišiel o pár dní skôr - nasledujúce recepty totiž vašim chuťovým bunkám splnia všetky priania! Oba druhy cukroviniek sú príjemne sladké aj mäkučké a navyše obsahujú len samé výživné ingrediencie. Nechajte sa inšpirovať našimi vyšperkovanými a hlavne jednoduchými receptami na odľahčené verzie tradičného vianočného cukrovie. Ak si chcete preložiť maškrtenie tradičného cukrovie od babičky dobrotami, ktoré sú z kvalitných ingrediencií as nižším obsahom cukru, potom ste tu správne! Nájdete tu recepty na FIT Išelské tortičky a FIT zlepované medové cukrovie.
FIT Išelské tortičky
Ingrediencie:
Cesto:
Náplň:
+ horká čokoláda
Postup:
- Najprv si vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie na cesto a potom prilejeme rozpustené maslo.
- Zo zmesi vypracujeme kompaktné cesto.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme ho na cca hodinu do chladničky odležať.
- Následne cesto vyvaľkáme na pomúčenom doske a vykrajujeme požadované tvary.
- Vykrájané tvary preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 8 minút.
- Medzitým si pripravíme náplň tak, že si v mištičke zmiešame všetky ingrediencie a potom náplň dáme na chvíľku do chladničky.
- Rozpustíme si v hrnčeku horúcu čokoládu.
- Následne pečivo zlepujeme náplňou a vrchnú časť prelejeme horkou čokoládou.
- Necháme čokoládu zatuhnúť a pečivo ideálne skladujeme v krabičke na chladnom mieste alebo v chladničke.
FIT Zlepované medové cukrovie
Ingrediencie:
Cesto:
Krém:
+ horká čokoláda
Postup:
- V miske si zmiešame rozpustené maslo/ghí, cukor, múku, mleté mandle, štipku škorice a žĺtok. Vypracujeme kompaktné hladké cesto.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme cca 1 hodinu odležať v chladničke.
- Medzitým si pripravíme krém.
- V mištičke si vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme namleté mandle a rum. Dôkladne premiešame.
- Krém necháme chvíľku odležať v chladničke.
- Z cesta si vyvaľkáme plát na pomúčenom doske a vykrajujeme požadované tvary.
- Cukroví vyskladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov cca 8 minút.
- Po vychladnutí pečiva zlepíme krémom, prelejeme horkou čokoládou a necháme zatuhnúť.
- Cukroví skladujeme v uzavretej krabičke na chladnom mieste alebo v chladničke.
Na ozdobenie cukroviniek Vám odporúčame horkú čokoládu od Šufana. Šufan si totiž pripravil skvelú tmavú čokoládu s vianočným korením, ktorá dodá cukroví skvelú vianočnú vôňu a chuť. Čokoláda obsahuje 70% pomer kakaa (v podobe kakaových bôbov a kakaového masla), ďalej zmes korenia a to cejlónsku škoricu, kardamóm, zázvor, aníz, klinčeky, muškátový oriešok, fenikel a čierne korenie. Čokoládu môžete využiť pri pečení, varení, na ozdobenie raňajkovej kaše, na prípravu horúcej čokolády alebo len tak na chuť.
Mohlo by Vás zaujímať:
Že zdravá strava znamená len kura s ryžou a uhorku? Kdeže! Naša vianočka obsahuje množstvo bielkovín a ďalších dôležitých živín, ale zároveň vonia aj chutí ako od babičky. Presvedčte sa sami a upečte si ju s nami!
Zima klope na dvere a prichádza tak príjemné obdobie sviečok, diek a horúcich nápojov, ktoré však často sprevádza oslabená imunita. Preto sme si pre vás pripravili zopár tipov, ako posilniť prirodzenú obranyschopnosť tela.
Sleduj nás i na sociálnych sieťach: