Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

FIT Išelské tortičky a Zlepované mandľové cukrovie | Fitness proteínové cukrovie

Zdá sa, že Ježiško tento rok prišiel o pár dní skôr - nasledujúce recepty totiž vašim chuťovým bunkám splnia všetky priania! Oba druhy cukroviniek sú príjemne sladké aj mäkučké a navyše obsahujú len samé výživné ingrediencie. Nechajte sa inšpirovať našimi vyšperkovanými a hlavne jednoduchými receptami na odľahčené verzie tradičného vianočného cukrovie. Ak si chcete preložiť maškrtenie tradičného cukrovie od babičky dobrotami, ktoré sú z kvalitných ingrediencií as nižším obsahom cukru, potom ste tu správne! Nájdete tu recepty na FIT Išelské tortičky a FIT zlepované medové cukrovie.

FIT Išelské tortičky

Ingrediencie:

Cesto:

Náplň:

+ horká čokoláda

Postup:

  1. Najprv si vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie na cesto a potom prilejeme rozpustené maslo.
  2. Zo zmesi vypracujeme kompaktné cesto.
  3. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme ho na cca hodinu do chladničky odležať.
  4. Následne cesto vyvaľkáme na pomúčenom doske a vykrajujeme požadované tvary.
  5. Vykrájané tvary preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 8 minút.
  7. Medzitým si pripravíme náplň tak, že si v mištičke zmiešame všetky ingrediencie a potom náplň dáme na chvíľku do chladničky.
  8. Rozpustíme si v hrnčeku horúcu čokoládu.
  9. Následne pečivo zlepujeme náplňou a vrchnú časť prelejeme horkou čokoládou.
  10. Necháme čokoládu zatuhnúť a pečivo ideálne skladujeme v krabičke na chladnom mieste alebo v chladničke.

FIT Zlepované medové cukrovie

Ingrediencie:

Cesto:

Krém:

+ horká čokoláda

Postup:

  1. V miske si zmiešame rozpustené maslo/ghí, cukor, múku, mleté mandle, štipku škorice a žĺtok. Vypracujeme kompaktné hladké cesto.
  2. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme cca 1 hodinu odležať v chladničke.
  3. Medzitým si pripravíme krém.
  4. V mištičke si vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme namleté mandle a rum. Dôkladne premiešame.
  5. Krém necháme chvíľku odležať v chladničke.
  6. Z cesta si vyvaľkáme plát na pomúčenom doske a vykrajujeme požadované tvary.
  7. Cukroví vyskladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  8. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov cca 8 minút.
  9. Po vychladnutí pečiva zlepíme krémom, prelejeme horkou čokoládou a necháme zatuhnúť.
  10. Cukroví skladujeme v uzavretej krabičke na chladnom mieste alebo v chladničke.

Šufan Tabuľková čokoláda

Na ozdobenie cukroviniek Vám odporúčame horkú čokoládu od Šufana. Šufan si totiž pripravil skvelú tmavú čokoládu s vianočným korením, ktorá dodá cukroví skvelú vianočnú vôňu a chuť. Čokoláda obsahuje 70% pomer kakaa (v podobe kakaových bôbov a kakaového masla), ďalej zmes korenia a to cejlónsku škoricu, kardamóm, zázvor, aníz, klinčeky, muškátový oriešok, fenikel a čierne korenie. Čokoládu môžete využiť pri pečení, varení, na ozdobenie raňajkovej kaše, na prípravu horúcej čokolády alebo len tak na chuť.


Mohlo by Vás zaujímať:

Proteínová vianočka | Fitness proteínové cukrovie

Že zdravá strava znamená len kura s ryžou a uhorku? Kdeže! Naša vianočka obsahuje množstvo bielkovín a ďalších dôležitých živín, ale zároveň vonia aj chutí ako od babičky. Presvedčte sa sami a upečte si ju s nami! 

5 TIPOV pre lepšiu IMUNITU | Ako na nás vplývá stres?

Zima klope na dvere a prichádza tak príjemné obdobie sviečok, diek a horúcich nápojov, ktoré však často sprevádza oslabená imunita. Preto sme si pre vás pripravili zopár tipov, ako posilniť prirodzenú obranyschopnosť tela.

Sleduj nás i na sociálnych sieťach: