Sezónne tekvicové lievance s extra dávkou bielkovín sú tým správnym spôsobom, ako sa naladiť na jesennú náladu, uspokojiť chuťové poháriky a zostať fit.
Najprv si pripravte tekvicové pyré. Tekvicu očistite a ošúpte. Dajte ju variť s poriadnou dávkou mletej škorice, ja som dala aj 1 celú škoricu. Varte približne 20 minút, kým nie je mäkká. Potom vodu scedíme, odstavíme a necháme vychladnúť. Tekvicu som rozmixovala v mixéri s asi 2 odmerkami vody z uvarenej tekvice.
Potom zmiešam suché prísady, pridám pyré, vajcia, olej a mlieko a dôkladne premiešam. Potom upečte na panvici, ja som panvicu nastriekala trochou kokosového oleja v spreji. Nakoniec som lievance podávala s domácim marhuľovým džemom a ochuteným tvarohom.
NÁŠ TIP: Ak nemáte domáce džemy, vyskúšajte džemy HealthyCo. Neobsahujú žiadny pridaný cukor, sú vyrobené zo 75 g ovocia na 100 g a chutia úplne dokonale ako zdravá náhrada klasických džemov.
Mohlo by vás zaujímať:
Ak nevieš, ako začať chudnúť, vždy to bude ťažký a dlho pri tom nevydržíš. V tomto článku sa dozvieš základné pojmy a princípy, ako to funguje, na čom záleží, aby šla kilá konečne dole.
Nafúknuté brucho môže znepríjemňovať každodenný život. Každý z nás už zažil nafúknuté brucho - ťažko stráviteľné jedlo, veľké porcie, prejedanie. Ak sa nadúvanie často opakuje, musíte začať hľadať príčinu.