Hľadáte tip na desiatu, ktorú máte rýchlo hotovú a môžete si ju vziať so sebou do práce či do školy? Potom sa nechajte inšpirovať naším jednoduchým receptom na jablkový koláčik. Recept neobsahuje žiadny pridaný cukor a pritom si skvele pochutnáte, chuť mu dodáva sladké jabĺčko a jemný arašidový krém. Ku koláčik sa skvele hodí grécky jogurt, tvaroh či proteínový koktail na doplnenie bielkovín. Vďaka bielkovinám navyše budete skvele zasýtení po celé dopoludnie či popoludní.
Ak nemáte využitie pre žĺtky alebo ste práve v redukčnej diéte a potrebujete viac bielkov, potom je tento produkt ideálny práve pre Vás. Zloženie je jednoduché, iba 100% sušené vaječné bielky. Vaječné bielky sú veľmi kvalitným zdrojom bielkovín s kvalitným aminokyselinovým spektrom. Sú vhodné pre osoby, ktoré majú alergiu alebo intoleranciu laktózy a neobsahujú cholesterol. Sú pomaly a ľahko stráviteľné, bez obsahu sacharidov, ideálne do redukčných diét. Majú široké využitie v kuchyni. Možno ich pripraviť ako miešané vajcia tak, požadované množstvo zmiešame s vodou do požadovanej konzistencie a opekáme na panvici ako miešané vajcia. Možno ich pripraviť aj ako omeletu alebo ich pridávať do raňajkovej kaše pre nadýchanejšiu konzistenciu. Pri využití pri pečení ich iba stačí zmiešať s malým množstvom vody do dosiahnutia konzistencie klasického bielka. Ľahko ich tiež vyšľaháte do tuhého snehu po zmiešaní s vodou.
Mohlo by Vás zaujímať:
Hľadáte výživný recept vhodný do tohto chladného obdobia? Vyskúšajte arašidový dhal s cícerom, ktorý skvele zahreje aj zasýti. Je bohatý na rastlinné bielkoviny, komplexné sacharidy aj zdravé tuky.
Zaujíma vás, ako sa stravovať počas tehotenstva? Pozrite si video podcast, v ktorom odborník na výživu Petr Havlíček a Tereza Fuková odpovedajú na najčastejšie otázky.