Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Jablkový závin v odľahčenej verzii

Zdravé Dezerty

Keďže lístkové cesto má pomerne vysoký obsah tuku, pripravili sme recept na jablkovú štrúdľu v ľahšej verzii. Cesto je vyrobené zo špaldovej múky a je úplne bez cukru. Plnka je klasická jablková s orechmi. Ak máte radi sladšiu verziu, môžete do jabĺk pridať erytritol. Erytritol je sladidlo prírodného pôvodu, ktoré sa vyrába fermentáciou a obsahuje 0 kcal. Veríme, že túto štrúdľu si zamiluje každý!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 300-320 g špaldovej múky
  • 2 PL repkového oleja
  • 140 ml teplej vody
  • 1 vajce
  • 40 g rozpusteného masla alebo ghí
  • štipka soli

Náplň:

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame v miske a vypracujeme nelepivé cesto.
  2. V prípade potreby je možné pridať múku či vodu.
  3. Cesto necháme chvíľu oddýchnuť a medzitým si pripravíme náplň.
  4. Jablká si olúpeme, nastrúhame nahrubo a vytlačíme z nich prebytočnú vodu.
  5. K jablkám pridáme škoricu, hrozienka, nakrájané orechy, lyžičku octu či citrónovej šťavy.
  6. Podľa chuti môžeme jablká osladiť erytritolom.
  7. Potom si cesto rozdelíme na polovice.
  8. Obe polovice si vyvaľkáme na tenkú placku, naplníme náplňou a zrolujeme ako štrúdľu.
  9. Premiestnime ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajcom.
  10. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 35 minút.
  11. Dobrú chuť :)

Country Life Himalájská soľ ružová jemná

Táto soľ sa prirodzene vyskytuje pod pakistanskými červeno zbravenými horami. Neobsahuje žiadne chemikálie ani aditíva. Neobsahuje konzervačné ani protispekavé látky ako soli rafinované. Svoje využitie nájde v kuchyni, ale aj na dekoráciu či do kúpeľa.


Mohlo by Vás zaujímať:

Jesenný závin / Fitness recept

Máte chuť na štrúdľu, ale nemáte čas ju piecť? Prišli sme s riešením nepečenej, vlhkej štrúdle, ktorá bude hotová za päť minút!

Proteínová rolka s jablkami a medom

Máte doma prebytok jabĺk? Potom je tento recept určený práve pre vás! Lahodná chuť jabĺk s medom a škoricou vás ohúri.

Sleduj nás i na sociálných sieťach: