Ideálny recept na vytvorenie jesennej atmosféry u vás doma. Vôňa sliviek, maku a škorice vás dostane! Tento vhodný recept očarí každú vašu návštevu. Navyše je vyrobený z kvalitných surovín, plný bielkovín a vlákniny.
Ingrediencie na cesto:
Ingrediencie na tvarohovú náplň:
Ingrediencie na makovú náplň:
+ čerstvé/mrazené slivky
S týmto úplne prírodným sladidlom ušetríte kalórie a zároveň dodáte jedlu skvelú sladkú chuť. Tekutá čakanková vláknina sa vyrába z koreňa čakanky. Obsahuje veľké množstvo vlákniny a minimum kalórií. Môžete ju použiť na sladenie nápojov (napr. čaju a kávy), raňajkových cereálií alebo ako alternatívu cukru pri varení a pečení. Okrem toho je úplne bezlepkový.
Mohlo by Vás zaujímať:
Tekvica ide ruka v ruke s jeseňou, či už je oranžová, hnedá alebo zlatá, tieto plody sú ikonou sezóny! V tomto článku vám predstavíme 5 nápadov, ako použiť tekvicu v sladkých receptoch. Môžete si pochutnať na klasickom ľahkom tekvicovom koláči, ktorý vďaka svojmu pyré dodá receptu jemnosť a vláčnosť, alebo možno na veľmi kreatívnych proteínových tekvicových mini buchtách, ktoré sú skvelé ku káve alebo na raňajky na pochmúrne ráno. Príďte sa pozrieť!
Či už ste vegetarián alebo sa snažíte obmedziť mäso, vyskúšajte našu bezmäsitú diétu s kalorickou hodnotou 2000 kcal. Pri vegetariánskej strave by ste mali dbať na dostatočný príjem bielkovín. Jedným z bohatých zdrojov kvalitných bielkovín sú vajcia a mliečne výrobky. Ak konzumujete rastlinné bielkoviny, odporúčame ich kombinovať s ďalšími rastlinnými zdrojmi bielkovín (napr. tofu s ryžou a orechmi). Vegetariáni by mali dbať aj na dostatočný príjem vitamínu B12, ktorý sa nachádza takmer výlučne v živočíšnych produktoch. Pre organizmus je veľmi dôležitý, prispieva k tvorbe červených krviniek a zabezpečuje správne fungovanie nervového systému. Opäť sa nachádza v mliečnych výrobkoch a vajciach.