Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Jesenný koláč so slivkami a tvarohom

Zdravé Dezerty

Ideálny recept na vytvorenie jesennej atmosféry u vás doma. Vôňa sliviek, maku a škorice vás dostane! Tento vhodný recept očarí každú vašu návštevu. Navyše je vyrobený z kvalitných surovín, plný bielkovín a vlákniny.

Ingrediencie:

Ingrediencie na cesto:

Ingrediencie na tvarohovú náplň:

  • 1/2 vaničky polotučného tvarohu
  • 1 čajová lyžička škrobu alebo vanilkového pudingu
  • med na osladenie podľa chuti

Ingrediencie na makovú náplň:

  • 100 g mletého maku
  • 150 ml mlieka
  • 2 polievkové lyžice medu
  • škorica

+ čerstvé/mrazené slivky

Postup:

  1. Najprv zmiešajte všetky suché prísady na cesto (ovsenú múku, proteín a prášok do perníka) v miske a dôkladne premiešajte.
  2. Potom k suchej zmesi pridajte všetky zvyšné prísady na cesto a dôkladne premiešajte.
  3. V inej miske zmiešame prísady na tvarohovú náplň, podľa chuti osladíme medom.
  4. Potom pripravte makovú náplň tak, že v hrnci povaríte mlieko a mak, kým nezhustnú. Potom pridáme med a škoricu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si okrúhlu tortovú formu, ktorú vymastíme maslom a vysypeme kokosom alebo strúhankou.
  6. Do formy nalejte cesto, potom naň rozotrite tvarohovú náplň a potom makovú náplň. Celý koláč obložte slivkami.
  7. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch približne 35-45 minút (do zlatohneda).
  8. Po vychladnutí podávajte.

Country Life Čakankové sladenie

S týmto úplne prírodným sladidlom ušetríte kalórie a zároveň dodáte jedlu skvelú sladkú chuť. Tekutá čakanková vláknina sa vyrába z koreňa čakanky. Obsahuje veľké množstvo vlákniny a minimum kalórií. Môžete ju použiť na sladenie nápojov (napr. čaju a kávy), raňajkových cereálií alebo ako alternatívu cukru pri varení a pečení. Okrem toho je úplne bezlepkový.

Mohlo by Vás zaujímať:

Tekvicové recepty | 5x inak

Tekvica ide ruka v ruke s jeseňou, či už je oranžová, hnedá alebo zlatá, tieto plody sú ikonou sezóny! V tomto článku vám predstavíme 5 nápadov, ako použiť tekvicu v sladkých receptoch. Môžete si pochutnať na klasickom ľahkom tekvicovom koláči, ktorý vďaka svojmu pyré dodá receptu jemnosť a vláčnosť, alebo možno na veľmi kreatívnych proteínových tekvicových mini buchtách, ktoré sú skvelé ku káve alebo na raňajky na pochmúrne ráno. Príďte sa pozrieť!

Vzorový jedálniček do krabičky 2000 Kcal | 3 jedlá denne

Či už ste vegetarián alebo sa snažíte obmedziť mäso, vyskúšajte našu bezmäsitú diétu s kalorickou hodnotou 2000 kcal. Pri vegetariánskej strave by ste mali dbať na dostatočný príjem bielkovín. Jedným z bohatých zdrojov kvalitných bielkovín sú vajcia a mliečne výrobky. Ak konzumujete rastlinné bielkoviny, odporúčame ich kombinovať s ďalšími rastlinnými zdrojmi bielkovín (napr. tofu s ryžou a orechmi). Vegetariáni by mali dbať aj na dostatočný príjem vitamínu B12, ktorý sa nachádza takmer výlučne v živočíšnych produktoch. Pre organizmus je veľmi dôležitý, prispieva k tvorbe červených krviniek a zabezpečuje správne fungovanie nervového systému. Opäť sa nachádza v mliečnych výrobkoch a vajciach.

Sleduj nás i na sociálných sieťách: