Jednoduchý recept na nadýchanú roládu s jabĺčkami, ktorá poteší nielen Vás, ale každú návštevu, ktorá k Vám príde na kávu. Upečené s minimálnym množstvom múky a cukru as obsahom kvalitných bielkovín. Roládu je možné upiecť aj úplne bez cukru, pokiaľ trstinový cukor nahradíte erytritolom či iným práškovým sladidlom. Proteín v príchuti piškótová torta má sladkú vanilkovú príchuť a tak skvele roládu dochutí a zároveň proteín roláde dodá riadne množstvo bielkovín.
Náplň:
Cesto:
Ďalšou alternatívou k sladeniu je prírodný cukor xylitol. Ide o cukrový alkohol získaný z kôry briez. Sladivosť má rovnakú ako bežný cukor, ale má oveľa nižší glykemický index (GI) a menej kalórií. Pridáva sa napríklad do žuvačiek bez cukru. V kuchyni ho môžete využiť všade, kde by ste použili bežný cukor.
Mohlo by Vás zaujímať:
Máte doma prebytok jabĺk? Potom je tento recept určený práve pre vás! Lahodná chuť jabĺk s medom a škoricou vás ohúri.
Nedarí sa Vám schudnúť a Vaše telo stagnuje? Čo radí výživový špecialista Petr Havlíček a fitness tréner Jirka Vacek?