Pamätáte si z detstva na banány v čokoláde? Ak áno, táto roláda podľa nášho receptu vám ho viac než pripomenie. Čokoládová banánová roláda sa pečie s minimom múky a cukru. Recept obsahuje proteín, vaječné bielky a tvaroh, ktoré poskytujú slušné množstvo bielkovín, a tak vás aj dokonale zasýti. Ideálna desiata, zákusok po obede alebo ku káve bez výčitiek.
Cesto:
Krém:
+ kvalitná horká čokoláda a lieskové orechy na ozdobu
Lieskové oriešky sú skvelým zdrojom energie pre naše telo. Sú bohaté na bielkoviny, obsahujú veľké množstvo minerálnych látok, ako sú draslík, fosfor, vápnik, horčík, zinok, mangán a železo. Obsahujú aj dôležité vitamíny, ako sú vitamíny skupiny B (B1, B2 a B6), C, D, E a kyselina listová. Obsahujú približne 62 % tuku a veľkú časť tvoria mononenasýtené mastné kyseliny. Sú vhodné pri nízkosacharidovej diéte, pretože majú veľmi nízky obsah sacharidov. Možno ich použiť pri pečení, varení, na ozdobu dezertov alebo raňajkové kaše a za vyskúšanie stojí aj 100 % lieskovoorieškový krém, ktorý je prirodzene sladký a výborne chutí.
Mohlo by Vás zaujímať:
Ako zužitkovať avokádo v sladkom recepte? Poďte si s nami pripraviť toto tekuté šťastie alebo proteínovú Nutellu z 5 ingrediencií! Táto chutná Nutella je nielen neodolateľná na jazyku, ale tiež sa pýši skvelou výživovou hodnotou.
Ako získať svalovú hmotu? Ako a ktoré doplnky nám môžu pomôcť pri náraste svalovej hmoty? Tu je niekoľko tipov od Jirku Vacka.