Míša rezy, niečo čo musí milovať každý. Čokoládový piškót, poriadna vrstva tvarohu a čokoládová poleva. Pozrite na recept, ktorý môžete ľahko obohatiť o bielkoviny a okradnúť o cukor. Dezert je veľmi jednoduchý a zaberie vám maximálne hodinku.
Korpus:
Tvarohová náplň
Poleva:
- 100 g čokoláda na varenie
- 100 g Ghi alebo masla
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Z bielkov vyšľaháme naozaj pevný
sneh. Zmiešame žĺtok s kakaom,
múkou, olejom, kypriacim práškom
a odmerkou proteínu. Potom vmiešame
sneh a poriadne cesto spojíme. Vysypeme stredne veľký plech múkou alebo na neho dáme papier na pečenie, nalejeme cesto a dáme piecť cca na 12 minút.
- Príprava krému je tiež naozaj jednoduchá. Pomocou mixéru vymiešame jogurt, tvaroh, maslo a proteín a dáme do chladničky tuhnúť.
- Keď bude chladnúť korpus, pripravíme si polevu. Do hrnca s vodou dáme misku a do nej maslo s čokoládou a necháme rozpúšťať.
- Na vychladnutý korpus dáme tvaroh a čokoládovú polevu a dáme do chladničky stuhnúť.
Výživové hodnoty |
Na 1 kúsok (cca 85g) |
Na celý koláč |
Energetické hodnoty |
836 kJ/200 kcal |
12552 kJ/3000 Kcal |
Bielkoviny |
10 g |
152 g |
Sacharidy |
7,4 g |
112 g |
Tuky |
12 g |
190 g |
Vláknina |
0,8 g |
13,3 g |
Mohlo by Vás zaujímať:
Domácí tiramisu, bohaté na bielkoviny. Jednoduchý recept,ktorý máš hotový hned.
Ste milovníkmi orieškových krémov, ale zarazila vás stuhnutá vrstva tuku na povrchu? Nejedná se o pleseň ani inú pohromu, ale ide o prirozdzený jav.
Sledujte nás na sociálnych sieťach: