Kto by nemiloval cheesecake? V každej cukrárni ho nájdeme, akurát spravidla obsahuje veľké množstvo cukru a tukov. Poď si s nami upiecť cheesecake, ktorý je úplne bez pridaného cukru a napriek tomu chutí skvele. Vďaka malinám je dezert osviežujúci a zároveň dodajú ešte lepšiu chuť.
Ingrediencie:
Korpus:
Náplň:
- 3 vaničky polotučného tvarohu (750 g)
- 2 vajcia
- sladidlo podľa chuti (v recepte použité 80 g erytritolu a vanilkové flavdrops)
- 1 vanilkový puding v prášku
- 150 g mrazených alebo čerstvých malín
Postup:
- Pripravíme si formu o rozmere 24 cm a vysteleme ju papierom na pečenie.
- V mise dôkladne zmiešame všetky ingrediencie na korpus a rovnomerne rozprestrieme do formy.
- Korpus dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 15 minút. Potom necháme vychladnúť.
- Všetky ingrediencie na náplň okrem malín si zmiešame v miske.
- Polovicu množstva oddelíme do inej misky. Do tej pridáme mrazené alebo čerstvé maliny.
- Potom navrstvíme jednu polovicu náplne na vychladnutý korpus a na ňu druhú polovicu náplne.
- Dáme opäť do predhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 20 minút. Potom stiahneme rúru na 160 stupňov a pečieme ďalších cca 35-40 minút. Kraje by malý trochu zozlatnúť a stred by sa mal mierne triasť.
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí môžeme ozdobiť osladeným tvarohom a čerstvým ovocím.
Ak práve nie si v diéte, tak tieto skvelé mandle v bielej čokoláde a obľúbenom lieskovoorieškovom kréme White Brownie musíš vyskúšať! Spojenie kyslých lyofilizovaných malín a sladkej bielej čokolády Tí vytvoria v ústach neobyčajný zážitok. Možno ich použiť na ozdobenie tohto cheesecaku, na ozdobenie raňajkovej kaše alebo len tak na maškrtenie po obede.
Mohlo by Vás zaujímať:
Tiež ste v detstve milovali Pribiňáček? Poďte si s nami urobiť jeho odľahčenú fitness verziu, ktorú sme pre vás pripravili iba z kvalitných ingrediencií. Stačí iba pár základných surovín a domáci Pribiňáčik je na svete!
Proteín je jedným z najpoužívanejších doplnkov výživy vôbec. Ktorý je najlepší pre ženy?
Sleduj nás i na sociálnych sieťach: