Inšpirujte sa naším receptom na veľmi netradičný, ale pritom chutný dezert. A tým je puding z tapiokových perál s kokosovým mliekom. Hodí sa ako dezert po obede alebo ako desiata. Dozdobiť si ho môžete podľa chuti, či už čerstvým ovocím, Frulove in Jelly alebo Vašou obľúbenou marmeládou. Veľkou výhodou tapiokových perál je tá, že sú prirodzene bez lepku a tak si na tomto dezerte môžu pochutnať aj osoby s intoleranciou či alergiou na lepok.
+ ovocie a Frulove in Jelly na ozdobenie
Tapiokové perly sú skvelé na prípravu chutných a bezlepkových dezertov. Perly sú vyrobené iba zo škrobu hľúz kríka Manioku, sú teda prirodzene bezlepkové a pochutnajú si aj jedinci s intoleranciou/alergiou na lepok. Z tapioky je možné pripraviť chutný dezert, puding alebo ich možno využiť aj na zahusťovanie. Perly veľmi dobre vážia vodu a majú neutrálnu chuť a jemnú vôňu.
Mohlo by Vás zajímat:
Proteínové cookie dough guličky s príchuťou medu a škorice! Recept je navyše jednoduchý na prípravu a bude skvelou voľbou ako desiata, zdravý dezert alebo dokonca ako pozornosť pre návštevu.
Adaptogény sú byliny a huby, ktoré sú schopné prežívať v extrémnych nehostinných podmienkach, či už sú to horúca, veľká zima alebo vysoká nadmorská výška. Vďaka tomu, kde všade dokážu prežiť sú bohaté na vitamíny, minerály a ďalšie mikronutrienty, z ktorých môže ťažiť aj ľudský organizmus.