Tekvica ide ruka v ruke s jeseňou, či už je oranžová, hnedá alebo zlatá, tieto plody sú ikonou sezóny! V tomto článku vám predstavíme 5 nápadov, ako použiť tekvicu v sladkých receptoch. Môžete si pochutnať na klasickom ľahkom tekvicovom koláči, ktorý vďaka svojmu pyré dodá receptu jemnosť a vláčnosť, alebo možno na veľmi kreatívnych proteínových tekvicových mini buchtách, ktoré sú skvelé ku káve alebo na raňajky na pochmúrne ráno. Príďte sa pozrieť!
V tomto článku sa môžete tešiť na nasledujúce recepty:
Keď ľudia myslia na pečenie a sladké recepty, často sa desia myšlienky, že budú plní cukru alebo že priberú. Nejde vždy o to, aby ste jedli veľa sladkého, ale o celkový príjem kalórií a dostatok všetkých makroživín. Koniec koncov sme sa však pri všetkých našich receptoch zamerali na kvalitné potraviny a, samozrejme, na malé množstvo jednoduchých cukrov a dostatok bielkovín.
Na blogu už máme veľa receptov, ale keďže je tu jeseň, vybrali sme naše obľúbené tipy na recepty s použitím tekvice. Veríme, že v tomto ročnom období má tekvicu takmer každý. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, ako využiť tekvicu!
Jesenný dezert ku káve alebo raňajky na pochmúrne ráno hotové za štvrťhodinku, a to vrátane prípravy! Upečte si sladké a zároveň zdravé a fit tekvicové mini buchtičky. Postup je jednoduchý a rýchly, stačí zmiešať ingrediencie, na chvíľu vložiť do rúry a roztomilé malé buchtičky sú hotové.
Všetko spolu zmiešajte a vložte do asi desiatich tortových foriem vymastených kokosovým olejom. Pečieme ich v predhriatej rúre pri 180 °C 13 minút. Keď vychladnú, z každej bundt torty odrežeme spodok, prikryjeme ich, polejeme bielou čokoládou a do stredu dáme škoricu.
Zaujímavá kombinácia chutí so symbolickou vôňou tekvicového korenia. Tá správna kombinácia na chladnejšie dni. Zimnú limitovanú edíciu tvorí nová kombinácia nasucho pražených arašidov a pekanových orechov, osladená belgickou mliečnou čokoládou a prevoňaná tekvicovým korením Antonín.
Upečte dokonalý koláč s polevou z bielej čokolády, tvarohu a lieskových orieškov. Vďaka tekvicovému pyré je koláč vláčny, zároveň je plný bielkovín a jeho chuť je úplne fantastická!
Zmiešajte ovsené vločky, proteín, erytritol, roztlačený banán s práškom do pečiva, orechovým maslom, vajcom a tekvicovým pyré. Polovicu zmesi vložte do bábovkovej formy vymastenej kokosovým olejom. Rozpustenú bielu čokoládu zmiešame s tvarohom a proteínom a vložíme do formy. Pomocou noža zložte cesto. Zvyšok cesta nalejte do formy a zakryte potravinárskou fóliou. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 60 minút. Keď koláč vychladne, prelejte ho bielou čokoládovou, tvarohovou a proteínovou polevou ako predtým. Posypte arašidmi a nasekanou bielou čokoládou.
Vhodný tekvicový koláč si môžete vychutnať kedykoľvek počas roka! Tekvicové pyré dodáva receptu vláčnosť a jemnosť, v kombinácii so škoricou a vanilkou vytvára neodolateľnú kombináciu. A určite v ňom nechýbajú ani bielkoviny, ako to už v našich receptoch býva.
Krém:
Proteín SmartFuel je jednoznačne zameraný na kvalitu, využiteľnosť a vstrebateľnosť. Obsah sladidiel a ochucovadiel je obmedzený na absolútne minimum, a napriek tomu chutí skvele. Ideálny na pečenie: testované!
Prichádza daždivá jeseň, ale má jedno veľké pozitívum, a to tekvice, ktoré spolu so škoricou vytvárajú krásnu jesennú atmosféru. Najprv si pripravíme jednoduché tekvicové pyré, potom pridáme jogurtovú náplň a tekvicové kocky sú hotové :)
Najprv si pripravte tekvicové pyré. Tekvicu očistite a ošúpte. Dajte ju variť s poriadnou dávkou mletej škorice, ja som dala aj 1 celú škoricu. Varte približne 20 minút, kým nie je mäkká. Potom vodu scedíme, odstavíme a necháme vychladnúť. Tekvicu som rozmixovala v mixéri s asi 2 odmerkami vody z uvarenej tekvice.
Zmiešajte múku, škoricu, prášok do pečiva, cukor a stéviu. Potom pridajte tekvicové pyré, mlieko, vajcia a asi 100 ml tekvicovej vody. Dobre premiešajte a môžete pridať flavdrops alebo med, potom pridajte orechy.
Jogurtová náplň:
Zmiešajte jogurt, vajce a pudingový prášok, potom podľa chuti oslaďte medom, čakankovým sirupom alebo flavdrops.
Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Nalejte naň časť cesta, potom náplň a nakoniec zvyšok cesta a uhlaďte ho. Potom pečte pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Koláč je v odľahčenej verzii, takže si ho môžete dopriať aj pri prísnejšom režime. Tekvicové pyré, ktoré si môžete kúpiť alebo jednoducho pripraviť (stačí rozmixovať uvarenú tekvicu), sa postará o to, aby bol koláč krásne vlhký, a perníkové korenie dodá koláču tú správnu jesennú vôňu a chuť.
1. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a perníkovým korením.
2. Potom pridáme tekvicové pyré, mlieko, žĺtok, vanilku a všetko spolu premiešame.
3. Do hladkého cesta vmiešame vyšľahaný bielok a vanilkový cukor.
4. Cesto vylejeme do formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie.
5. Posypeme nasekanými orechmi.
6. Pečieme v predhriatej rúre pri 180° asi 35-45 minút.
Nezabudnite, že na našom blogu nájdete mnoho ďalších receptov!
Mohlo by vás zaujímat:
Ak nevieš, ako začať chudnúť, vždy to bude ťažký a dlho pri tom nevydržíš. V tomto článku sa dozvieš základné pojmy a princípy, ako to funguje, na čom záleží, aby šla kilá konečne dole.
Nafúknuté brucho môže znepríjemňovať každodenný život. Každý z nás už zažil nafúknuté brucho - ťažko stráviteľné jedlo, veľké porcie, prejedanie. Ak sa nadúvanie často opakuje, musíte začať hľadať príčinu.