Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

TIP na zdravú večeru | Domáca tortilla s paradajkovou náplňou

Zdravé Večere

Hľadáte tip na rýchlu a zdravú večeru? Máme pre Vás veľmi jednoduchý a rýchly recept na domácu tortillu, na ktorú Vám stačí iba 5 ingrediencií. My sme tortillu naplnili paradajkovou náplňou, ale zvoliť si môžete čokoľvek podľa Vašich chutí.

Ingrediencie:

Cesto:
Náplň:

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme pružné a nelepivé cesto.
  2. Cesto rozdelíme na dve guličky a každú vyvaľkáme do hrúbky cca pol centimetra.
  3. Placky opekáme na nepriľnavej panvici z oboch strán.
  4. Následne plníme paradajkami, makrelou v paradajkovej omáčke a obľúbenými bylinkami.
  5. Dobrú chuť :)

Nekton Makrela

Makrela je dravá morská ryba, ktorá žije najmä vo vodách Atlantického oceánu. Na rybu má tučnejšie mäso, ale stále si zachováva pevnú štruktúru a nie je bahnitá. Má vysoký obsah omega 3 mastných kyselín a obsahuje 20 g bielkovín na 100 g mäsa. Na výber sú 3 druhy, a to makrela vo vlastnej šťave, v paradajkovej omáčke alebo v rastlinnom oleji. Skvele sa hodí do šalátov, ako náplň do tortilly alebo konzervu iba zmiešate s ryžou či cestovinami, keď práve nestíhate a potrebujete rýchly obed.


Mohlo by Vás zaujímať:

Ako zdravo raňajkovať? Vhodné potraviny na raňajky.

Raňajky sú základom dňa? Určite nie pre každého. Odborník na výživu Petr Havlíček odpovedá na najčastejšie otázky týkajúce sa zdravých raňajok. 

TOP 5 zdravých desiat do práce

Z nášho blogu sme vybrali TOP 5 chutných receptov na desiaty, ktoré sa hodia do práce, do školy alebo na cesty. Ich príprava vám nezaberie veľa času, pochutnáte si na skvelom jedle a dodáte telu kvalitné živiny. Vyskúšajte ich všetky!

Sleduj nás: