Cestoviny možno pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov. My Ti prinášame jednoduchý recept na špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a ricottou. Môžete si ich vychutnať v pohodlí domova alebo ich zbaliť so sebou do krabičky do školy či do práce. Odporúčame Vám si k špagetám pridať zdroj bielkoviny, či už v podobe mäsa alebo rastlinný zdroj bielkovín, napr. tempeh alebo tofu. Jednak dodáte pokrmu bielkoviny a druhak Vás zasýti na oveľa dlhšiu dobu.
+ na ozdobenie ricotta, lahôdkové droždie a čerstvá petržlenová vňať
Lahôdkové droždie sa vyrába pomocou kvasiniek na substráte bohatom na cukry. Zmes sa mierne usuší a zahrieva sa na 45 stupňov. Toto droždie nie je určené na kysnutie, ale iba ako dochucovadlo. Toto droždie hojne využívajú vegáni, pre ktorých je skvelou alternatívou syra. Skvele sa totiž hodí všade, kde by ste využili nastrúhaný syr alebo parmezán. Ideálne na posyspanie cestovín, do omáčok, nátierok, polievok, šalátov, rizôt, ai. Má jemnú orieškovú až syrovú chuť. Až z 50% je tvorený rastlinnými bielkovinami, ďalej obsahuje vysoké množstvo vlákniny a ďalšie prospešné látky.
Mohlo by Vás zaujímať:
Pokiaľ tápete, čo si uvariť na večeru alebo na obed a zároveň sa Vám nechce stať dlho pri sporáku, potom vyskúšajte náš jednoduchý recept na výbornú batátovo-tekvicovú kašu s praženým cícerom.
Nadúvanie dokáže znepríjemniť každodenný život. Každý sa s nafúknutým bruchom určite stretol – ťažko stráviteľné jedlo, veľké porcie, prejedenie sa. V tomto článku nájdete príčiny a rady na nafúknuté brucho a ako sa ho zbaviť.