Jablká sú skvelé v akejkoľvek forme. Na našom blogu nájdete množstvo receptov, v ktorých jablká hrajú hlavnú úlohu. My sme zo všetkých receptov vybrali TOP 5. Pripravte si s nami sladký a lahodný koláčik ku káve či výborné raňajky v podobe lievancov. Všetky dobroty sú vo fitness verzii, teda si ich môžete vychutnávať bez výčitiek. Presvedčte sa sami a veríme, že so žiadnym receptom nešliapnete vedľa!
V tomto článku sa môžete tešiť na nasledujúce recepty:
Vo všetkých našich receptoch nájdete kvalitné suroviny a minimum pridaného cukru. Aj tak Vám zaručujeme, že si skvele pochutnáte. Prekvapte Vašu návštevu výborným koláčom ku káve alebo si jednoducho vykúzlite desiatu do práce či kvalitné raňajky.
Hľadáte tip na desiatu, ktorú máte rýchlo hotovú a môžete si ju vziať so sebou do práce či do školy? Potom sa nechajte inšpirovať naším jednoduchým receptom na jablkový koláčik. Recept neobsahuje žiadny pridaný cukor a pritom si skvele pochutnáte, chuť mu dodáva sladké jabĺčko a jemný arašidový krém. Ku koláčik sa skvele hodí grécky jogurt, tvaroh či proteínový koktail na doplnenie bielkovín. Vďaka bielkovinám navyše budete skvele zasýtení po celé dopoludnie či popoludní.
Ak nemáte využitie pre žĺtky alebo ste práve v redukčnej diéte a potrebujete viac bielkov, potom je tento produkt ideálny práve pre Vás. Zloženie je jednoduché, iba 100% sušené vaječné bielky. Vaječné bielky sú veľmi kvalitným zdrojom bielkovín s kvalitným aminokyselinovým spektrom. Sú vhodné pre osoby, ktoré majú alergiu alebo intoleranciu laktózy a neobsahujú cholesterol. Sú pomaly a ľahko stráviteľné, bez obsahu sacharidov, ideálne do redukčných diét. Majú široké využitie v kuchyni. Možno ich pripraviť ako miešané vajcia tak, požadované množstvo zmiešame s vodou do požadovanej konzistencie a opekáme na panvici ako miešané vajcia. Možno ich pripraviť aj ako omeletu alebo ich pridávať do raňajkovej kaše pre nadýchanejšiu konzistenciu. Pri využití pri pečení ich iba stačí zmiešať s malým množstvom vody do dosiahnutia konzistencie klasického bielka. Ľahko ich tiež vyšľaháte do tuhého snehu po zmiešaní s vodou.
Pokiaľ máte radi tradičný jablkový koláč, potom vyskúšajte náš jednoduchý recept fit verziu tohto obľúbeného koláča. V recepte nebol použitý žiadny pridaný cukor, korpus je sladený erytritolom. Nechýba veľká nálož jabĺčok, ktoré dodávajú sladkú a pritom ľahko kyslú chuť. Veríme, že tento koláč poteší každú návštevu.
Cesto:
Náplň:
Pokiaľ máte radi škoricu, tak k jabĺčkam môžete pridať škoricu. Jednak škorica dodá koláču ešte lepšiu chuť a druhak má veľa priaznivých benefitov. Škorica podporuje mozgovú činnosť, pomáha zmierniť nervozitu a podporuje pamäť. Napomáha regulovať hladinu cukru v krvi a podporuje funkciu čreva. Škorica je prirodzene sladká a má bohatú a jemnú vôňu. Hodí sa na dochutenie raňajkových kaší, smoothie, skvele sa využije aj pri varení a pečení.
Jablčné lievance zo špaldovej múky vyzerajú zložito, ako recept na pomalé víkendové ráno, ale omyl! Cesto na lievance máte vymiešané za dve minútky a hotové lievančeky máte na stole za minút desať. V zdobení sa medze nekladú. Pokiaľ nedržíte striktný jedálniček môžete si dopriať klasický karamel, pokiaľ si kalórie strážite, máme variant aj pre vás.
Dokonalá chuť, jemná krémová konzistencia a úžasná vôňa. Tento chuťový skvost sa skladá z troch kvalitných ingrediencií: suchých pražených arašidov z Argentíny, jemne vyladenej karamelovej čokolády z Belgicka a štipky soli Maldon z Veľkej Británie, ktorú nasolila samotná kráľovná. Dokonalý gurmánsky zážitok bez kompromisov. Najlepšie chutí tekutý, pri izbovej teplote a dobre premiešaný.
Máte chuť na klasický apple pie, ale strážite si kalórie? Vyskúšajte náš recept na krehký jablkový koláč bez pridaného cukru. Na koláči si pochutnáte a pritom ušetríte hromadu kalórií.
Namiesto čerstvých jabĺk môžete použiť aj Jelly od AllNutriton.
Skutočne šťavnaté ovocie ponorené do ľahkého želé. Vynikajúca ovocná chuť bez pridaného cukru. Obsah ovocia v jelly je až 80%, je sladené erytrhitolom a má skutočne ovocnú chuť.
Sladký chlebík, ktorý chutí po jabĺčku, škoricu, orieškovom masle a mandliach. Chuť, ktorú budete zbožňovať. Chlebík je hutnejší, skvele vás zasýti, doplní potrebných makronutrientov, pochutnáte si a ešte vám prevonia kuchyňu škoricou.
NÁŠ TIP: Jedna hrsť mandlí vážiaca necelých 30 gramov obsahuje až 20 rôznych flavonoidov, 9 gramov mononenasýtených tukov a 3,5 gramu tukov polynenasýtených. V jednej hŕstke mandlí nájdeme aj 3,5 gramu vlákniny. Tridsať gramov mandlí obsahuje aj 75 mg vápnika, 200 mg draslíka a 76 mg horčíka.
Nezabudnite, že veľa ďalších receptov, nájdete u nás na blogu!
Mohlo by Vás zaujímať:
V tomto článku vám predstavíme 5 nápadov na to, ako využiť tekvicu v sladkých receptoch.
Vyskúšajte náš recept na proteínovú kašu! Príprava vám zaberie pár minút, ale kaša je nadýchaná, krémová, lahodne sladká a navyše obsahuje veľa bielkovín. Vďaka tomu je teplá, sýta a dodá vám energiu na celé dopoludnie.