Lievance sú skvelou voľbou vždy a všade! V tomto článku nájdete TOP 7 receptov na lievance, ktoré si jednoducho zamilujete. Samozrejmosťou je nízky obsah cukru, vysoký obsah bielkovín a kvalitné ingrediencie. Vyskúšajte a nájdite si Váš obľúbený recept.
V tomto článku sa môžete tešiť na nasledujúce recepty:
Pokiaľ Vás ráno naháňa maškrtná, ale zároveň nechcete uhnúť z fitness cesty, potom sú naše recepty priamo pre Vás. Všetky recepty sa skladajú z kvalitných ingrediencií a príprava je jednoduchá a rýchla. Lievance obsahujú minimum jednoduchých cukrov a naopak vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Zdobenie sa medze nekladú, zvoľte si čokoľvek, na čo máte chuť. Odporučíme Vám sezónne ovocie, orechové maslo, kvalitnú čokoládu či proteínovú tyčinku.
Lívancov nie je nikdy dosť! Tentokrát Vám prinášame veľmi chutný recept na karamelové lievance. Samozrejmosťou je extra dávka bielkovín, žiadny pridaný cukor a jednoduchá príprava. Nazdobiť si ich môžete podľa ľubovôle a chuti.
+ olej v spreji na vyprážanie
+ na ozdobenie: čakankový sirup, arašidové maslo, horká čokoláda, orechy...
S týmito olejmi v spreji ušetríte veľa kalórií a zjednodušíte si prácu. Ich použitie je veľmi jednoduché, majú mechanický rozprašovač, ktorý je šetrný k životnému prostrediu. Rozprašovač vytvára jemnú hmlu na celej panvici, bez zvyškov a neporiadku. Je vhodný na varenie, pečenie, dochucovanie šalátov alebo iných studených pokrmov.
Sezónne tekvicové lievance s extra dávkou bielkovín sú tým správnym spôsobom, ako sa naladiť na jesennú náladu, uspokojiť chuťové poháriky a zostať fit.
Najprv si pripravte tekvicové pyré. Tekvicu očistite a ošúpte. Dajte ju variť s poriadnou dávkou mletej škorice, ja som dala aj 1 celú škoricu. Varte približne 20 minút, kým nie je mäkká. Potom vodu scedíme, odstavíme a necháme vychladnúť. Tekvicu som rozmixovala v mixéri s asi 2 odmerkami vody z uvarenej tekvice.
Potom zmiešam suché prísady, pridám pyré, vajcia, olej a mlieko a dôkladne premiešam. Potom upečte na panvici, ja som panvicu nastriekala trochou kokosového oleja v spreji. Nakoniec som lievance podávala s domácim marhuľovým džemom a ochuteným tvarohom.
Ak milujete babičkine kysnuté lievance, máme pre vás trik, vďaka ktorému ušetríte veľa času a lievance budú chutiť ako kysnuté cesto. Sú krásne mäkké a nadýchané.
Mini cookies and cream lievančeky s extra porciou bielkovín. Pochutnajte si na vytunených raňajkách, ktoré nielenže perfektne vyzerajú, ale hlavne skvele chutí. Lívanečky vyzerajú ako piplačka, ale zdanie klame, sú hotové rýchlosťou blesku. V zdobení sa medze nekladú, my sme zvolili kombináciu orieškového masla, čučoriedok a proteínové tyčinky.
NÁŠ TIP: Čím si lievančeky ozdobíte je úplne na vás. My sme siahli po BiotechUSA Protein Dessert Bar v príchuti cookies and cream. Tyčinka má vynikajúcu dezertnú chuť, vysoký obsah bielkovín a obsahuje skutočné kúsky sušienky. Príchuť Triple Chocolate má v sebe kakaové bôby a Coconut Dream nastrúhaný kokos.
Pre tieto lievance sa oplatí si o chvíľku privstať. Urobte si pomalé ráno so skvelými a sladkými lievancami. Pár ingrediencií, jednoduchá príprava a nutrične vyvážené a perfektne vyzerajúce raňajky sú na svete.
NÁŠ TIP: Urobte si na lievance tvarohový preliv, je veľmi dobrý, sladký a strašne jednoduchý. Zmiešajte cca 10 g proteínu Smartfuel, lyžice tvarohu a podľa potreby mlieko či vodu. Vznikne vám proteínová kašička, ktorú stačí hotové lievančeky preliať a dozdobiť.
Jablčné lievance zo špaldovej múky vyzerajú zložito, ako recept na pomalé víkendové ráno, ale omyl! Cesto na lievance máte vymiešané za dve minútky a hotové lievančeky máte na stole za minút desať. V zdobení sa medze nekladú. Pokiaľ nedržíte striktný jedálniček môžete si dopriať klasický karamel, pokiaľ si kalórie strážite, máme variant aj pre vás.
Dokonalá chuť, jemná krémová konzistencia a úžasná vôňa. Tento chuťový skvost sa skladá z troch kvalitných ingrediencií: suchých pražených arašidov z Argentíny, jemne vyladenej karamelovej čokolády z Belgicka a štipky soli Maldon z Veľkej Británie, ktorú nasolila samotná kráľovná. Dokonalý gurmánsky zážitok bez kompromisov. Najlepšie chutí tekutý, pri izbovej teplote a dobre premiešaný.
Máte ráno chuť na sladké raňajky? Inšpirujte sa naším fit a jednoduchým receptom, na ktorý Vám stačí pár surovín, príprava zaberie iba pár minút a skvele si pochutnáte. Lívanečky si môžete doplniť čímkoľvek, na čo máte chuť. My sme použili tvaroh na doplnenie bielkovín, ovocia, čokopecičky a čakankový sirup.
Pokiaľ máte intoleranciu alebo alergiu na lepok alebo Vám lepok nesedí a nerobí Vám dobre po stránke trávenia, tak skúste bezlepkové vločky od Grizly. Chuťovo aj štruktúrou sú nerozoznateľné od klasických vločiek. Lepok sa odstraňuje lisovaním ovsených zŕn, ale pri spracovaní nie sú odstránené vonkajšie obalové vrstvy (obilky alebo otruby). Práve otruby obsahujú dôležité živiny, nerozpustnú aj rozpustnú vlákninu, ďalej vitamíny najmä skupiny B a E a minerálne látky ako horčík, draslík, železo a fosfor. Vločky sú skvelým zdrojom sacharidov, ktoré vďaka obsahu vlákniny dobre zasýtia. Možno ich pripravovať na mnoho spôsobov, napríklad ako raňajkovú kašu, možno ich pridať do smoothie, jogurtu alebo z ich pripraviť s ovocím a orechmi granolu. Využitie nájdu aj v slanej kuchyni, napríklad na zahustenie polievok či omáčok.
Nezabudnite, že veľa ďalších receptov, nájdete u nás na blogu!
Mohlo by Vás zaujímať:
Vyskúšajte náš recept na proteínovú kašu! Príprava vám zaberie pár minút, ale kaša je nadýchaná, krémová, lahodne sladká a navyše obsahuje veľa bielkovín. Vďaka tomu je teplá, sýta a dodá vám energiu na celé dopoludnie.
Jablká sú skvelé v akejkoľvek forme. Na našom blogu nájdete množstvo receptov, v ktorých jablká hrajú hlavnú úlohu. Vybrali sme pre vás TOP 5 receptov, ktoré si jednoducho zamilujete!