Máte radi ovsené vločky a došli Vám nápady na recepty, ako ich využiť? Potom práve pre Vás je náš nový článok, kde nájdete TOP 9 receptov s využitím ovsených vločiek. Vyskúšajte a nájdite si svoj obľúbený!
V tomto článku sa môžete tešiť na nasledujúce recepty:
Ovsené vločky sú skvelým zdrojom komplexných sacharidov, obsahujú vysoký obsah vlákniny a majú nízky glykemický index. V kuchyni majú široké využitie, možno ich využiť pri pečení, varení, na zahusťovaní polievok/omáčok. Z ovsených vločiek sa tiež pripravuje rastlinný nápoj ako alternatíva mlieka alebo sa spracovávajú ako múka, ktorá je skvelá na pečenie. Z nášho blogu sme Vám vybrali TOP 9 receptov, kde ovsené vločky hrajú hlavnú rolu. Sme presvedčení, že nešliapnete vedľa ani s jedným receptom. Vyskúšajte a nechajte si chutiť :)
Ovsené flapjacky sú skvelou voľbou plnohodnotnej desiaty alebo napríklad raňajky to go. Najlepšie chutia odležané, odporúčame si tak pripraviť flapjackov viac a vždy ich mať v chladničke v zásobe. V kreativite sa medze nekladú, do základu môžete pridať to, na čo máte práve chuť, a flapjacky mať vždy trošku iné. Tyčinka sa perfektne hodí aj na cesty a výlety.
1. V miske zmiešame vločky, proteín, brusnice a orechy.
2. Následne k sypkej zmesi pridáme aj rozpustený kokosový olej, mlieko a zamiešame.
3. Celé preložíme do obdĺžnikovej formy alebo krabičky, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie a dáme stuhnúť do mrazničky na cca pol hodiny.
4. Po pol hodine vyberieme z mrazničky a polejeme čokoládou, ktorú sme si rozpustili v mikrovlnke spolu s kokosovým olejom.
5. Dáme ešte na 1-2 hodiny do mrazničky a môžeme podávať! Najlepšie sú ale až na druhý deň :)
Mrkvový koláč je v súčasnosti veľmi obľúbeným dezertom. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o veľmi zdravú a ľahkú verziu dezertu, ale zdanie klame... Ak si dáte mrkvový koláč v kaviarni, je rovnaký ako ostatné sladké dezerty plné cukru. Ak si držíte líniu alebo sa snažíte jesť zdravo, vyskúšajte náš recept na obľúbenú mrkvovú tortu, ktorá je v tej najodľahčenejšej verzii, aká môže byť. Koláč je bez oleja, múky a cukru. Na osladenie odporúčame čakankové sladidlo a namiesto múky sme použili mleté ovsené vločky. Napriek tomu je dezert vlhký a veľmi dobrý.
NÁŠ TIP: Pokiaľ máte radi sladšie dezerty, doslaďte čakankovým sladením. Osladiť môžete priamo cesto, alebo až hotovú nakrájanú tortu pri servírovaní. Odporúčame ešte zaprášiť škoricou! :)
Podporte svoje trávenie, najmä po Vianociach :), fermentovanou ovsenou kašou. Fermentované potraviny sú prirodzene probiotické a obsahujú zdraviu prospešné organizmy. Tieto organizmy sú dôležité pre správne fungovanie tráviacich ústrajú, a tým pomáhajú k udržaniu celkového zdravia.
Jednoduchý a rýchly recept iba z pár ingrediencií. K dnešnému receptu vám stačí 6 ingrediencií, necelá hodinka času a zdravý jablkový ovsený koláč je na svete. Vďaka jablčnému pyré či rozmixovaným jablkám je koláč vláčny, ovsené vločky dodajú koláču dostatok vlákniny a primiešaním proteínu získate bielkovinovú kôstku.
Vytuňte koláč o bielkoviny navyše. Bielkovinový koláč upečiete jednoducho pridaním proteínu. Proteín môžete zvoliť ochutený, čím koláč ešte dosladíte. Siahnuť však môžete aj po neochutenom variante natural. Jednou odmerkou doplníte 23,4 g bielkovín. Natural verzia neobsahuje aditíva či iné pridané zložky, jedná sa o 100% čistý proteín tej najvyššej kvality.
Ovsená kaša trošku inak? Skúste zapečenú! Zapečená ovsená kaša v príchuti Bounty poteší všetkých milovníkov kokosu. A pozor, v dnešnom recepte vám predstavíme horúcu novinku vďaka ktorej si lahodnú zapečenú kašu môžu vychutnať aj vegáni.
NÁŠ TIP: VEGAN VERZE!
Nahradiť tvaroh vegánskou alternatívou a proteínom Bounty? Môžete si ho dopriať! Ikonické proteíny Snickers a Bounty sú teraz k dispozícii aj vo vegánskej verzii. O doplnenie kvalitných bielkovín sa postará hrachový proteín a proteín z hnedej ryže. Každá porcia obsahuje 10 g bielkovín. Proteín má skvelú chuť čokolády, karamelu a orechov (Snickers) a čokolády s kokosom (Bounty).
Syrová žemľa hotová za hodinku vás prekvapí nielen svojim zložením, ale aj chuťou. Základ tvoria ovsené vločky, syr a jedna tajná igrediencie, ktorú by ste v syrovom house síce nečakali, ale dodáva jej vláčnosť a etradičnú originálnu chuť.
Lámete si hlavu nad rýchlymi, ale zdravými raňajkami? Petr Havlíček a Tereza Fuková pre vás pripravili 4 recepty na nutričné výživné raňajky, ktoré pripravíte v pár okamihoch.
Hľadáte chutný a výživný spôsob, ako začať deň plný energie? Vyskúšajte pečenú proteínovú kašu. Tieto skvelé raňajky sú nielen plné chuti, ale ponúkajú aj bohatý zdroj bielkovín a vlákniny, ktoré sú kľúčové pre udržanie pocitu sýtosti. Príprava týchto raňajok je navyše úplne jednoduchá, na zapečenie kaše potrebujete len jednu misku a je rýchla - trvá len 20 minút.
Ako prvé zmiešajte všetky suché ingrediencie v jednej mise, potom prilejte mlieko, med a nakoniec do zmesi postrúhajte jablko. Všetko znova dobre premiešajte a dajte do predhriatej rúry na 170 stupňov na 20 - 25 minút.
Recepty bez pečenia zvládne naozaj každý. Stačí ingrediencie premiešať, nechať chvíľu stuhnúť a máte skvelú desiatu na cesty, dezert ku káve alebo raňajky "na cestu". Len 5 ingrediencií, minúta času a čokoládové lentilky, ktoré potešia nielen kakaoholikov, sú na svete.
Nezabudnite, že veľa ďalších receptov, nájdete u nás na blogu!
Mohlo by Vás zaujímať:
Jablká sú skvelé v akejkoľvek forme. Na našom blogu nájdete množstvo receptov, v ktorých jablká hrajú hlavnú úlohu. Vybrali sme pre vás TOP 5 receptov, ktoré si jednoducho zamilujete!
Rychlý, fit, nabitý bílkovinami a chuťově výtečný mugcake alias hrníčkový dortík, přesně takový si vykouzlíte během pár minut podle našeho receptu.