Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Tréningový plán do fitka 2x týždenne ▷ Ťahový a tlakový tréning

Dva tréningy týždenne poskytujú telu dostatok podnetov na udržanie fyzickej kondície. Pravidelná fyzická aktivita s takouto frekvenciou pomáha udržiavať svalovú hmotu, zlepšuje obehový systém a podporuje celkovú vitalitu. Tento režim je ideálny pre tých, ktorí chcú zostať aktívni a zdraví, ale zároveň majú obmedzené množstvo času na cvičenie alebo majú posilňovanie vo fitnescentre ako doplnkovú aktivitu. 

Ťahový tréning (chrbát, zadné delty, nohy + bicepsy)

Ťahové cviky sú nevyhnutnou súčasťou silového tréningu zameraného na rozvoj svalových skupín, najmä chrbta, ramien a paží. Aktivujú kľúčové svaly, ako sú latissimus dorsi, trapézy, zadné deltové svaly a bicepsy. To prispieva nielen k rastu svalov, ale aj k zvýšeniu celkovej sily. Pravidelné cvičenie týchto cvikov vedie k zlepšeniu držania tela a zvýšeniu sily.

✅ Zakopávanie na stroji - Tento cvik je zameraný na hamstringy a zadnú časť stehien.
✅ Pullover na chrbát v stoji na kladke - Cvik izoluje chrbtové svaly a zameriava sa na latissimy.
✅ Sťahovanie kladky na šírku chrbta - Jeden z najefektívnejších cvikov pre šírku chrbta. Vykonáva sa ťahom kladky smerom k hrudi, čo aktivuje predovšetkým latissimy.
✅ Príťahy s jednoručkou na chrbát - Cvik sa zameriava na stred chrbta a pomáha rozvíjať svalovú hmotu aj silu.
✅ Cvik na zadné delty - Posilňovanie je zamerané na zadnú časť ramien, čo prispieva k lepšiemu držaniu tela a celkovej rovnováhe ramien. Predchádza tiež svalovým disbalanciám.
✅ Cviky na biceps - Cvičenie bicepsov podporuje rast paží a zvyšujú ich silu. Medzi obľúbené cviky patria bicepsové zdvihy s jednoručkami alebo kladkou.
 

Tlakový tréning (prsia, ramená a tricepsy)

Tlakové cviky sú zamerané na rozvoj svalovej hmoty v hornej časti tela. Sú zamerané predovšetkým na prsné svaly, ramená a tricepsy. Pravidelným zaraďovaním týchto cvikov do tréningového plánu podporíte nielen rast a silu svalov, ale aj zlepšenie stability a sily kĺbov, najmä ramien a lakťov. 

✅ Benchpress na multipresse. Tento cvik sa zameriava primárne na prsia, ale v pohotovosti sú aj ramená a tricepsy a vďaka stabilite multipressu umožňuje väčšiu kontrolu pohybu a bezpečnejšie prevedenie.
✅ Tlaky na rovnej lavici s jednoručkami. Klasický cvik na prsia, ktorý aktivuje prsné svaly a zároveň pracuje na rovnováhe a stabilite vďaka použitiu jednoručiek.
✅ Rozpažovanie na stroji. Izolačný cvik zameraný na maximálne pretiahnutie a stlačenie prsných svalov.
✅ Tlaky na stroji. Výrazný cvik na budovanie objemu a sily deltových svalov, s dôrazom na správnu techniku ​​a rozsah pohybu.
✅ Triceps na kladke na naklonenej lavici za hlavou. Zameraný na zadnú stranu paží, tento cvik skvele izoluje triceps a pomáha jeho rastu.
✅ Kladivá s jednoručkami za hlavou. Ďalší výborný cvik na triceps, ktorý okrem rastu paží podporuje aj silu úchopu.
✅ Sťahovanie kladky jednou rukou. Jednoručný variant cviku na triceps, ktorý umožňuje lepšiu izoláciu a kontrolu pohybu pre efektívnu aktiváciu tricepsových svalov.
 

Čím podporiť rast svalovej hmoty?

➡️ Proteín
 

SMARTFUEL 100 % whey protein 

Proteín je priamo z čerstvého mlieka od kráv z kontrolovaných EÚ chovov, pasúcich sa na pastvinách, výsledkom je najvyššia kvalita bez zbytočných aditív. Srvátkový koncentrát je vhodný pre športovcov aj na bežné doplnenie bielkovín. Podporuje regeneráciu, udržanie a budovanie svalovej hmoty.

Naštartovanie anabolizmu? Recovery by Jirka Vacek.

Recovery obsahuje funkčné látky na naštartovanie anabolických procesov a podporu regenerácie organizmu.

➡️ Creatine / Kreatín
 

Creatin Monohydrate

100% čistý kreatín monohydrát v najvyššej možnej kvalite pôvodom z Nemecka. Je testovaný na nečistoty a zakázané látky. Najvyužívanejší doplnok stravy, na nabratie svalovej hmoty.

Prom-in Creatine HCL 240 kapsúl

Kreatín HCl predstavuje mimoriadne vstrebateľnú formu kreatínu. Vhodné pre tých, ktorým nerobí dobre klasický creatine. Má skvelú rozpustnosť aj biologickú dostupnosť a je ľahko absorbovaný organizmom.

➡️ ANABOLIZÉRY / PWO (PRE WORKOUTY)
 

 PWO Jirka Vacek 480 g

PWO nie je len „nakopávač“. Ide o suplement, ktorý kombinuje viac suplementov dohromady: Pumpu, spaľovač, adaptogén, energiu a koncentráciu.

PWO Stim Free Jirka Vacek

Stimulanty sú nahradené adaptogénmi, ktoré poskytujú lepšiu podporu centrálneho nervového systému, zlepšia sústredenie, prekrvenie a fungovanie počas tréningu.

Prom-in Serious Pre

Našliapaný predtréningový prípravok zameraný na maximálny tréning bez nadmernej stimulácie, nekompromisné zloženie, účinné zložky v skutočne účinnom množstve.

EXTRIFIT AGREZZ

Kombinácia stimulantov produkcie oxidu dusnatého, citrulínu, beta alanínu a arginínu, stimulačných látok kofeínu a taurínu, ďalej synefrínu, zeleného čaju, piperínu, cholínu, tyrozínu a DMAE.

Mohlo by Vás zaujímať:

Suplementy pre pokročilých na zlepšenie výkonu.

V tomto článku sme sa zamerali na ďalšie doplnky pre mierne pokročilých športovcov, ktoré pomáhajú optimalizovať hormonálne hladiny a zlepšujú výkon.

5 tipov, ako zefektívniť spaľovanie tukov

Spaľovanie tukov a celkové chudnutie je to, po čom mnohí z nás túžia. Ale nie je to lusknutím prstov. Aby sme tento proces dosiahli zdravým a udržateľným spôsobom, potrebujeme mať premyslený tréningový plán a disciplínu. V našom článku vám prinášame 5 tipov, ako na to.

Sleduj nás: