Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Vláčna tekvicová bábovka s orechmi

Zdravé Dezerty

K jesene neodmysliteľne patrí tekvica. Tekvicu je možné pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov a pokiaľ už Vám došla inšpirácia a recepty, tak sme pre Vás pripravili tento skvelý recept na vláčnu tekvicovú bábovku s orechmi. Vďaka pridanému proteínu obsahuje extra dávku bielkovín, vďaka ktorým skvele zasýti.

Ingrediencie:

Postup:

  1. Najprv si pripravíme tekvicové pyré. Cca 1/4 tekvice očistíme (šupku môžeme ponechať) a uvaríme do mäkka vo vode. Potom tekvicu rozmixujeme a na dosiahnutie požadovanej konzistencie pridáme trošku vody. Pyré pred použitím necháme vychladnúť.
  2. V mise si zmiešame všetky suché ingrediencie a potom k nim pridáme olej, vajcia a pyré.
  3. Všetko dôkladne premiešame a nakoniec vmiešame nasekané orechy a čokoládu. Suroviny je možné zmeniť podľa chuti, napr. sušené ovocie, ai.
  4. Zmes nalejeme do silikónovej bábovkovej formy a preložíme do predhriatej rúry na 175 stupňov, pečieme cca 30-35 minút.
  5. Po vychladnutí rozkrájame a podávame :)

Lifelike Vlašské orechy lúpané

Vlašské orechy sú plody orecha kráľovského, ktorý je jednou z najpestovanejších drevín na svete. Orechy sú veľmi výživné, obsahujú v priemere 70% tukov. Sú zdrojom nenasýtených mastných kyselín a obsahujú množstvo vitamínov a minerálov, napr. vitamín E, vitamíny B, železo, zinok, selén a draslík. Ich konzumácia má priaznivé účinky na srdcovú činnosť, reguláciu krvného tlaku a na znižovanie hladiny cholesterolu.


Mohlo by Vás zaujímať:

TEKVICOVÉ RECEPTY | 5X INAK

V tomto článku vám predstavíme 5 nápadov na to, ako využiť tekvicu v sladkých receptoch.

Ako poraziť jesennú únavu, zvýšiť energiu a výkon?

Petr Havlíček a Jirka Vacek sa rozhovorili o jesenných zmenách na našom organizme. Ako podporiť imunitu? Ako na depresie a nestratiť motiváciu na cvičenie, na prácu a život?

Sleduj nás i na sociálnych sieťach: