Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Vynikajúce brownies s lotus sušienkami

Zdravé Dezerty

Radi maškrtíte? A máte radi čokoládu? Potom určite vyskúšajte náš jednoduchý recept na čokoládové brownies doplnené obľúbenými lotus sušienkami. Budete potrebovať iba pár ingrediencií a recept nie je nijako zložitý. Brownies je ideálnym dezertom ku káve a rozhodne poteší každú návštevu.

Ingrediencie:

Postup:

  1. Najprv si v kastróliku rozpustíme čokoládu s maslom.
  2. Potom si v miske vyšľaháme celé vajcia s erytritolom do peny.
  3. Penu potom zmiešame s čokoládovou zmesou a následne pridáme múku, kakao, proteín a kypriaci prášok a dôkladne premiešame.
  4. Vzniknutú zmes premiestnime do pekáča vystlaného papierom na pečenie.
  5. Na záver ozdobíme lotus nátierkou a sušienkami.
  6. Pekáčik preložíme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 20 minút.
  7. Po vychladnutí rokrájame na kocky a podávame :-)

Grizly múka špaldová celozrnná

Špaldová múka predstavuje zdravší variant klasickej bielej múky. Jej prednosťou je vysoký obsah vitamínov (najmä vitamíny E), minerálov (najmä železo, horčík a mangán), vlákniny a zároveň má nižší obsah lepku. Tento druh pšenice je oveľa lepšie stráviteľnejší a podporuje trávenie najmä kvôli vysokému obsahu vlákniny. Múku je možné využiť na bežné pečenie alebo na zahusťovanie polievok či omáčok.


Mohlo by Vás zaujímať:

Fit Kinder Bueno brownies

Lieskoorieškové brownies, ktoré chuťou verne pripomínajú Kinder Bueno. Vyvážená sladučká chuť rozohrá každé chuťové poháriky. Pritom v ňom nenájdete ani gram klasického cukru či múky, za to je plný bielkovín. Tento pečený vláčny dezert máte hotový za 30 minút.

Všetko o prílohách a ich zdravšia verzia

Petr Havlíček a Jirka Vacek odpovedajú na otázky o prílohách a vysvetľujú, prečo nie sú úplnými fanúšikmi celozrnného chleba a príloh.

Sleduj nás i na sociálnych sieťach: