Radi maškrtíte? A máte radi čokoládu? Potom určite vyskúšajte náš jednoduchý recept na čokoládové brownies doplnené obľúbenými lotus sušienkami. Budete potrebovať iba pár ingrediencií a recept nie je nijako zložitý. Brownies je ideálnym dezertom ku káve a rozhodne poteší každú návštevu.
Špaldová múka predstavuje zdravší variant klasickej bielej múky. Jej prednosťou je vysoký obsah vitamínov (najmä vitamíny E), minerálov (najmä železo, horčík a mangán), vlákniny a zároveň má nižší obsah lepku. Tento druh pšenice je oveľa lepšie stráviteľnejší a podporuje trávenie najmä kvôli vysokému obsahu vlákniny. Múku je možné využiť na bežné pečenie alebo na zahusťovanie polievok či omáčok.
Mohlo by Vás zaujímať:
Lieskoorieškové brownies, ktoré chuťou verne pripomínajú Kinder Bueno. Vyvážená sladučká chuť rozohrá každé chuťové poháriky. Pritom v ňom nenájdete ani gram klasického cukru či múky, za to je plný bielkovín. Tento pečený vláčny dezert máte hotový za 30 minút.
Petr Havlíček a Jirka Vacek odpovedajú na otázky o prílohách a vysvetľujú, prečo nie sú úplnými fanúšikmi celozrnného chleba a príloh.