Bulgur je naklíčená, sušená, nahrubo nalámaná a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a pripravuje sa podobným spôsobom. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Je vhodný do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Príprava bulguru je veľmi jednoduchá a podobá sa kuskusu. Zvyčajne sa naň spotrebuje až trikrát viac vody a môžete ho variť buď rovno 15 minút, alebo len 5 minút a nechať ho dovariť pod pokrievkou. Možno ho tiež nechať napučať tak, že ho zalejete studenou vodou. Trvá to asi hodinu, kým napučí.
Bulgur je tradičné jedlo na Blízkom východe. Používa sa najmä na prípravu pilafov, kibbehov alebo šalátov. U nás je menej známy, hoci nepatrí medzi exotické suroviny. Používame ho najmä ako prílohu alebo do plniek, mäsových guľôčok a sekanej.
Príprava. Necháme ju variť 15 - 20 minút pod pokrievkou.
500g
Minimálna trvanlivosť
Upozornenie: Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Nevystavujte slnečnému žiareniu ani priamemu slnečnému žiareniu. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie pre alergikov . Tento výrobok sa vyrába v závode, ktorý spracováva mliečne výrobky, lepok, oxid siričitý, sóju, vajcia, orechy stromov, ryby a mäkkýše.
Energetická hodnota 1 503 kJ / 360 kcal
|
|
---|---|
Tuky:
|
1,3 g
|
z toho nasýtené mastné kyseliny:
|
0,2 g
|
Carbohydrates:
|
70,3 g
|
z toho cukry: 70 g:
|
0,4 g
|
Bielkoviny:
|
12,3 g
|
Soľ:
|
0,02 g
|
Zloženie.
Alergény sú v zložení výrobku vyznačené tučným písmom . Tento výrobok sa vyrába v závode, ktorý spracováva mliečne výrobky, lepok, oxid siričitý, sóju, vajcia, orechy, ryby a mäkkýše.