Ryžová múka je prirodzene bezlepková. Má široké využitie v kuchyni samostatne, ale aj v kombinácii s inými druhmi múky. Je veľmi dobrým zahusťovadlom. Zvyšuje objem a väznosť (bezlepkových) zmesí.
Ryžová múka sa vyrába mletím ryže. Najbežnejším druhom ryže je ryža siata, ktorá je jednou z najpoužívanejších potravín na svete.
Ryžová múka prináša do kuchyne celiatikov nové kulinárske možnosti. Niektoré bezlepkové zmesi nedržia dobre pohromade, čo sa dá ľahko napraviť pridaním ryžovej múky.
Návod na použitie.
Balenie: 400 g
Minimálna trvanlivosť : Pozri obal
Upozornenie pre alergikov : Alergény sú v zložení výrobku uvedené tučným písmom .
Energetická hodnota 1 537 kJ / 366 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,6 g |
Carbohydrates: | 80,1 g |
z toho cukry: 80,5 %, z toho cukry: 80,5 %: | 0,1 g |
Vláknina: | 2,4 g |
Bielkoviny: 2,4 g: | 6,0 g |
Soľ: | 0,0 g |
Zloženie. Môže obsahovať stopy lepku a sóje. *sója: neobsahuje žiadne pridané zložky: sóju, sóju, pšenicu, pšenicu alebo sóju