Táto organická obilná zmes obsahuje štyri druhy obilných vločiek - ovsené, špaldové, ražné a pšeničné vločky. Špecifické vlastnosti jednotlivých obilnín sa v tejto zmesi vhodne kombinujú a dopĺňajú.
Vločky sa vyrábajú z ovsených zŕn, ktoré sa najprv očistia. Potom sa sparia a následne sa vystavia suchému teplu. Ovos sa lisuje do valcov a niekedy sa krája na menšie kúsky. Ovos je v miernom pásme rozšírenou obilninou a je známy už od doby bronzovej. Okrem vločiek sa z ovsa vyrába aj múka alebo rastlinný nápoj ako alternatíva mlieka.
Žitné vločky sa získavajú naparovaním obilného zrna a jeho následným lisovaním. Raž je v prírodných podmienkach veľmi nenáročná obilnina. Pestuje sa najmä v strednej a severnej Európe a vo vyšších nadmorských výškach. Žito sa vyrába v dvoch formách, zimnej a jarnej. Zimná forma je bežnejšia. Z raže sa vyrába nielen múka, ale napríklad aj kávové náhradky, cestoviny, whisky a ražné pivo.
Špalda je pomerne zabudnutý druh krehkej pšenice, ktorý bol vytlačený vyššími výnosmi iných druhov. Je to veľmi odolná a nenáročná rastlina. Okrem múky sa používa aj na výrobu alternatívnych kávových zŕn.
Návod na použitie: Používa sa pri varení bežných jedál.
Balenie: 300 g
Minimálna trvanlivosť : pozri obal
Upozornenie : Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie pre alergikov .
Energetická hodnota 1 580 kJ / 375 kcal | |
---|---|
Tuky: | 7,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,0 g |
Sacharidy: 1,5 g sacharidov, 1,5 g sacharidov, 1,5 g sacharidov, 1,5 g sacharidov, 1,5 g sacharidov, 1,5 g sacharidov: | 59,0 g |
of which sugars: | 3,0 g |
Bielkoviny: | 14,0 g |
Soľ: | 0,01 g |
Zloženie: ovsené vločky*, pšeničné vločky*, špaldové vločky*, ražné vločky*. Môže obsahovať stopy sóje. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva