Trstinový cukor má nezameniteľnú prírodnú vôňu ovocia, jabĺk a medu. Môžete ho používať v kuchyni ako bežný cukor.
Sladká chuť je pre človeka prirodzene príjemná a cukor je hlavným zdrojom energie v našej strave. Trstinový cukor je kvalitnou alternatívou komerčne dostupného cukru. Vyrába sa z cukrovej trstiny lisovaním a následným varením získanej šťavy. Na farbenie potravín môžete použiť tmavšie farbivo, jeho farba sa pri použití v potravinách prejaví.
Cukrová trstina je vysoká, mohutná tráva, ktorá môže byť vysoká až 6 metrov. Steblá obsahujú jadro s obsahom cukru približne 20 %. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. V Čechách je trstinový cukor známy až od krížových výprav. Spočiatku bol skôr zriedkavý a rozšíril sa až s dovozom z amerického kontinentu. Za Napoleona ho vytlačil repný cukor, ale dnes sa opäť vracia do našich kuchýň.
Použitie: Na priamu spotrebu
Balenie: 500 g
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie pre alergikov : Alergény sú v zložení výrobku uvedené tučným písmom. Tento výrobok sa vyrába v závode, ktorý spracováva mliečne výrobky, lepok, oxid siričitý, sóju, vajcia, orechy, ryby a mäkkýše.
Energetická hodnota 1 700 kJ / 400 kcal
|
|
---|---|
Tuky:
|
0,0 g
|
z toho nasýtené mastné kyseliny:
|
0,0 g
|
Sacharidy: 0,5 g (0,0 g), 0,0 g (0,0 g), 0,0 g (0,0 g), 0,0 g (0,0 g):
|
99,9 g
|
z toho cukry: 9,9 %, z toho cukry: 9,9 %, z toho cukry: 9,9 %, z toho cukry: 9,9 %, z toho cukry: 9,9 %:
|
99,9 g
|
Bielkoviny: 9,9 %:
|
0,0 g
|
Soľ:
|
0,0 g
|
Zloženie: trstinový cukor. Môže obsahovať stopy lepku.