Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

GreenFood Greens Forte Mix 240 g

Produkt zatiaľ nikdo nehodnotil
  • Novinky

GreenFood Greens Forte Mix 240 g

Produkt zatiaľ nikdo nehodnotil
240 g jablko
18,16 €
skladom
18,16 €
240 g citron
18,16 €
skladom
18,16 €
Všetky varianty
Zobraziť menej
Doprava od 2,90 €. Nad 69 € ZADARMO.

GreenFood Greens Forte Mix 240 g


Mladý jačmeň, toto zelené krmivo je bohaté na rôzne vitamíny, minerály, antioxidanty a ďalšie bioaktívne látky. Mladý jačmeň v doplnkoch stravy ponúka synergický efekt vďaka jedinečným nutričným profilom jednotlivých zložiek. Mladý jačmeň je mladá rastlina jačmeňa, ktorú používali už naše prababičky. Z rastliny sa zbierajú len zelené výhonky. Takáto rastlina jačmeňa obsahuje najvyššie množstvo biologicky aktívnych látok. Jačmeň obsahuje chlorofyl, železo, kyselinu listovú a vitamín C. Mladý jačmeň obsahuje 4-krát viac vápnika ako mlieko, 22-krát viac železa ako špenát. Obsahuje aj esenciálne aminokyseliny, viac ako 12 minerálnych látok a 13 rôznych vitamínov (vrátane vitamínu K). Práve vďaka tomuto zloženiu sa mladý jačmeň stal v posledných rokoch veľmi obľúbeným medzi spotrebiteľmi zameranými na aktívny životný štýl.
GreenFood Nutrition Mladý jačmeň neobsahuje lepok. Suroviny v našom výrobku pochádzajú z Nemecka.

✅Spirulina je mikroskopická sladkovodná sinice, ktorá prirodzene obsahuje väčšie množstvo dôležitých živín a fytonutrientov. Okrem toho sa živiny, ktoré poskytuje Spirulina, lepšie vstrebávajú do organizmu. Okrem iného obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B6, B9, vitamín C, vitamín D, vitamín A a E, karotény a vysoký obsah chlorofylu. Chlorofyl je rozpustný v tukoch a dáva rastlinám ich typickú farbu. V našej strave je chlorofyl okrem iného dôležitým a bohatým zdrojom horčíka . Príjem spiruliny je veľmi vhodný pre vegánov, pretože je tiež bohatým zdrojom železa. Dennú dávku sme stanovili nižšiu, aby sme sa vyhli predávkovaniu napr. železom. Preto sa naša spirulina môže používať aj dlhodobejšie. Naša Spirulina pochádza z vysokokvalitného zdroja, neobsahuje (overené laboratórnymi testami) ťažké kovy ani mikrocystíny (jedovaté látky produkované sinicami), ktoré môžu mať ničivý vplyv na pečeň, obličky a mozog. V oznámení francúzskej agentúry ANSES z roku 2017 sa vyjadrili obavy, že výživové doplnky so spirulinou môžu byť kontaminované mikrocystínmi. Svetová zdravotnícka organizácia zaradila mikrocystíny na zoznam potenciálnych karcinogénov.

✅Chlorella, táto zelená potravina, je bohatá na rôzne vitamíny, minerály, antioxidanty a ďalšie bioaktívne látky. Chlorella v doplnkoch stravy ponúka synergický účinok vďaka jedinečným nutričným profilom jednotlivých zložiek. Chlorella je mikroskopická jednobunková riasa, ktorá sa vyskytuje v zhlukoch alebo jednotlivo v slanej aj sladkej vode. Je to typická zelená potravina pochádzajúca z Ázie, kde je vysoko cenená pre vysoký obsah bielkovín a množstvo ďalších živín. Chlorella je jedným z najkomplexnejších zdrojov potravy na svete. Prirodzene obsahuje širokú škálu živín a fytonutrientov (aminokyseliny, chlorofyl, betakarotén, draslík, fosfor, biotín, horčík, vitamín B) a má najvyšší obsah chlorofylu zo všetkých rastlín na Zemi. Chlorofyl je rozpustný v tukoch a dáva rastlinám ich typickú farbu. V našej strave je chlorofyl dôležitým a bohatým zdrojom horčíka, ktorého funkcie zahŕňajú stovky enzymatických procesov v tele. Jeho príjem je pre vegánov nevyhnutný, pretože je bohatým zdrojom železa.

Metionín a cysteín vyrobené fermentáciou z kukurice predstavujú modernú, ekologickú metódu výroby týchto dôležitých aminokyselín. Vďaka ich vysokej čistote a kvalite sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú kvalitné výživové doplnky. Metionín a cysteín sú esenciálne aminokyseliny, ktoré zohrávajú kľúčovú úlohu v mnohých biologických procesoch v tele. Obe tieto aminokyseliny obsahujú síru, vďaka čomu sú dôležité pre syntézu bielkovín a iných biologicky aktívnych molekúl.

✅Metionín patrí do skupiny esenciálnych aminokyselín, z ktorých sa tvoria bielkoviny. Metionín si ľudské telo nedokáže vytvoriť a musí ho prijímať z potravy. Nachádza sa v potravinách, ako je syr ricotta, hovädzie mäso, tofu a tuniak. Metionín je základnou zložkou keratínu, základného stavebného prvku vlasov a nechtov. Metionín zasahuje aj do biosyntézy bielkovín, cysteínu, kreatínu a karnitínu. Metionín je totiž ideálnym pomocníkom pri transfere a východiskovou látkou pre ostatné aminokyseliny.

✅Cysteín je klasifikovaný ako neesenciálna aminokyselina, čo znamená, že ľudské telo si ho dokáže vytvoriť, a tak čiastočne nahradiť iné zdroje. Táto aminokyselina sa tvorí v pečeni, kde ju podporuje vitamín B6 alebo látky obsahujúce síru. Cysteín spoluvytvára aj ďalšie látky, ktoré sú pre ľudský organizmus prospešné. Jednou z nich je napríklad glutatión, ktorý sa považuje za jeden z najsilnejších antioxidantov v našom tele. Cysteín sa nachádza v mnohých potravinách obsahujúcich bielkoviny, ako aj vo vaječných žĺtkoch, cibuli, cesnaku, obilninách, červenej paprike a brokolici.

✅Reishi a ling zhi sú dva rôzne názvy pre ten istý druh huby. Zatiaľ čo "reishi" je japonský názov, "ling zhi" sa používa v čínskom jazyku. Reishi sa v Číne aj v Japonsku používa už mnoho tisícročí. Reishi (Ganoderma lucidum) je drevnatá huba, ktorá rastie na mŕtvych stromoch alebo pňoch. V tradičnej Číne sa Reishi považovala za takú vzácnu, že bola vyhradená len pre cisársku rodinu. Reishi obsahuje širokú škálu bioaktívnych zlúčenín. Patria medzi ne esenciálne aminokyseliny, vitamíny skupiny B, minerály, ako je selén a železo, germánium, polysacharidy, triterpény a ďalšie.
Keď sa v potravinovom doplnku s Reishi uvádza, že obsahuje 30 % polysacharidov , znamená to , že takmer tretinu obsahu extraktu z huby Reishi tvoria polysacharidy. Polysacharidy sú dlhé reťazce molekúl sacharidov, ktoré majú rôzne biologické vlastnosti. Štandardizácia extraktu zabezpečuje, že obsahuje presne 30 % polysacharidov, čo vedie k dosiahnutiu konzistentnej kvality výrobku. Štandardizácia tiež znamená, že výrobok prechádza prísnym testovaním a kontrolami, aby sa zabezpečilo, že obsah polysacharidov zodpovedá deklarovanému obsahu.

✅Shiitake, známa aj ako jedlá huba (Lentinula Edodes), je druh huby pôvodom z Japonska. V tejto oblasti je veľmi obľúbená už tisícky rokov. Záznamy o Shiitake pochádzajú spred 2000 rokov. V Japonsku sa shiitake často nazýva "elixírom života" vďaka obsahu polysacharidovej vlákniny, prírodnému zdroju β-glukánov (lentinanov), erytadenínu, ako aj obsahu vitamínov B2, B6 a D, provitamínu D2, medi, selénu, kyseliny pantoténovej, zinku a mangánu.
Ak sa v doplnku stravy s hubou Shiitake uvádza, že obsahuje 30 % polysacharidov , znamená to, že takmer tretinu obsahu extraktu z huby Shiitake tvoria polysacharidy. Polysacharidy sú dlhé reťazce molekúl sacharidov, ktoré majú rôzne biologické vlastnosti. Štandardizácia extraktu zabezpečuje, že obsahuje presne 30 % polysacharidov, čo vedie k dosiahnutiu konzistentnej kvality výrobku. Štandardizácia tiež znamená, že výrobok prechádza prísnym testovaním a kontrolami, aby sa zabezpečilo, že obsah polysacharidov zodpovedá deklarovanému obsahu.

✅Acerola (Malpighia emarginata ) je tropický ker alebo malý strom pochádzajúci z Karibiku, Strednej a Južnej Ameriky. Plody aceroly, často nazývané barbadoská čerešňa alebo západoindická čerešňa, sú malé červené bobule. Acerola je jedným z najbohatších prírodných zdrojov vitamínu C. Obsah vitamínu C v plodoch aceroly je oveľa vyšší ako v pomarančoch a iných citrusových plodoch. Okrem vitamínu C obsahujú plody aceroly aj ďalšie bioaktívne látky, ako sú karotenoidy, antokyány a flavonoidy, ktoré môžu synergicky podporovať účinky vitamínu C. Vitamín C z prírodných zdrojov, ako je acerola, sa často lepšie vstrebáva do organizmu ako syntetické formy vitamínu C.
Štandardizovaný extrakt z aceroly znamená, že extrakt bol upravený a testovaný tak, aby obsahoval konkrétne množstvo účinnej látky, v tomto prípade 25 % vitamínu C. Štandardizácia zabezpečuje, že každá dávka extraktu poskytuje konzistentné množstvo vitamínu C.

✅Vitamín C je vo vode rozpustný vitamín, ktorý je nevyhnutný pre rôzne telesné funkcie. Vitamín C prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického výkonu a po ňom. Podporuje normálnu tvorbu kolagénu pre správnu funkciu ciev, kostí, chrupaviek, zubov, ďasien a pokožky. Prispieva k vyváženému energetickému metabolizmu, normálnej funkcii nervového systému, duševnej činnosti a ochrane buniek pred oxidačným stresom. Prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania.

✅Rutín je bioflavonoidný glykozid. Nachádza sa v rôznych rastlinách, najčastejšie vo vysokých koncentráciách v púčikoch a kvetoch ďateliny japonskej (Sophora japonica). Rutín je známy svojimi biologickými vlastnosťami. Bioflavonoidy sú látky, ktoré dodávajú chuť a farbu niektorým druhom ovocia a zeleniny. Nachádzajú sa v jablčnej šupke, pohánke, voňavej rute, citrusových plodoch a čiernom čaji.
Hlavným zdrojom rutínu sú púčiky Sophora japonica. Rutín sa extrahuje a koncentruje, aby sa dosiahla požadovaná 95 % čistota. Púčiky routy japonskej sa zbierajú a následne sušia, aby sa zachovali ich bioaktívne zložky. Sušené púčiky sa spracúvajú extrakciou rozpúšťadlom, aby sa získal rutín. Získaný extrakt sa ďalej čistí a koncentruje, aby obsahoval 95 % rutínu. Ak sa na výživovom doplnku uvádza, že obsahuje extrakt rutínu s koncentráciou 95 %, znamená to vysokú čistotu a štandardizáciu. Štandardizácia extraktu zabezpečuje, že obsahuje presne 95 % rutínu, čím sa dosahuje stála kvalita výrobku. Štandardizácia tiež znamená, že výrobok prechádza prísnym testovaním a kontrolami, aby sa zabezpečilo, že obsah zodpovedá deklarovanej hodnote.

✅Bisglycinát zinočnatý je chelátová forma minerálneho zinku, v ktorej je zinok viazaný na dve molekuly aminokyseliny glycín. Táto chelátová forma je určená na zlepšenie vstrebávania a biologickej dostupnosti zinku v organizme. Chelácia je proces, pri ktorom sa minerál viaže na organickú molekulu, čo umožňuje lepší transport a využitie tohto minerálu v tele. Viazaním na dve molekuly glycínu vytvára zinok stabilný chelátový komplex. Táto štruktúra chráni zinok pred interakciami s inými látkami v tráviacom trakte, ktoré by mohli znížiť jeho vstrebávanie. Je obľúbenou voľbou na doplnenie zinku práve pre jeho vysokú vstrebateľnosť a šetrnosť k žalúdku . Bisglycinát zinočnatý je v doplnkoch stravy najčastejšie dostupný vo forme kapsúl, aby sa zabezpečilo presné dávkovanie. Bisglycinát zinočnatý je vysoko vstrebateľný. Táto forma zinku je šetrná k žalúdku a spôsobuje menej vedľajších účinkov v porovnaní s anorganickými formami zinku. Bisglycinát zinočnatý poskytuje vyššiu biologickú dostupnosť, čo znamená, že telo môže tento minerál využívať efektívnejšie.

✅Selén Lalmin® je špeciálne vyvinutý výživový doplnok, ktorý obsahuje selén obohatený o kvasnice. Lalmin® je ochranná známka spoločnosti Lallemand, ktorá sa špecializuje na biotechnológiu a výrobu kvasiniek. Tento výrobok je navrhnutý tak, aby poskytoval cenovo dostupný zdroj selénu, ktorý je nevyhnutný pre rôzne telesné funkcie. Na výrobu Selen Lalmin® sa používajú kvasinky Saccharomyces cerevisiae, ktoré sú známe svojimi výživovými vlastnosťami. Kvasinky sa pestujú v kontrolovaných podmienkach na živnom médiu bohatom na cukry, minerály a ďalšie živiny. Počas kultivácie sa do kultivačného média pridáva selén vo forme seleničitanu sodného. Kvasinky tento selén absorbujú a začlenia do svojej bunkovej štruktúry. Tento proces sa nazýva "biofortifikácia". Kvasinky pokračujú v raste a kvasení, počas ktorého sa ďalej obohacujú selénom. Kvasenie prebieha pri kontrolovaných teplotách a iných podmienkach, ktoré podporujú optimálny rast a obohacovanie. Po ukončení procesu fermentácie sa kvasinky zozbierajú, čo zahŕňa oddelenie kvasiniek od kultivačného média. Zozbierané kvasinky sa sušia, aby sa získal stabilný produkt s dlhou trvanlivosťou. Sušené kvasinky obohatené selénom sa ďalej spracúvajú do požadovanej formy, napríklad vo forme prášku, na použitie v doplnkoch výživy. Selén obsiahnutý v Lalmin® je biologicky dostupný, čo môže byť výhodné pre tých, ktorí uprednostňujú tento zdroj selénu. Selén Lalmin® je vhodný aj pre vegánov.

✅Glycín je aminokyselina, a teda súčasť bielkovín, a napriek tomu má sladkú chuť. Preto ho pridávame do našich výrobkov spolu so steviol-glykozidmi, aby sme dosiahli ideálnu sladkosť našich výrobkov bez použitia cukru. Glycín je jednou z 20 aminokyselín, ktoré telo využíva na tvorbu telesných bielkovín, z ktorých sa potom tvoria naše orgány, kĺby a svaly. Je druhou najrozšírenejšou aminokyselinou v ľudských enzýmoch a bielkovinách, a preto zohráva kľúčovú úlohu vo všetkých orgánových systémoch tela. Glycín tvorí približne 35 % aminokyselín obsiahnutých v kolagéne. Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele, je základnou stavebnou jednotkou mnohých častí tela a zohráva dôležitú úlohu pri zabezpečovaní štruktúry a pevnosti rôznych tkanív. Táto kľúčová bielkovina sa skladá z reťazcov aminokyselín, medzi ktorými má osobitný význam glycín. Glycín je najmenšia a najjednoduchšia aminokyselina, čo mu umožňuje ľahko sa viazať a vytvárať pevné a stabilné kolagénové štruktúry. Vďaka svojej jednoduchosti a pružnosti glycín pomáha kolagénu udržiavať pevnosť a pružnosť, čo podčiarkuje význam glycínu v biologických procesoch. Glycín je neesenciálna aminokyselina, ktorú si telo dokáže vytvoriť samo, ale len v obmedzenom množstve.

✅Steviolové glykozidy sa získavajú z listov rastliny Stevia rebaudiana, ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviolglykozidy ako sladidlo sú takmer bezkalorické, majú nízky glykemický index a na rozdiel od cukru neprispievajú k vzniku zubného kazu. Potraviny s nižším glykemickým indexom pomalšie zvyšujú hladinu cukru v krvi, čo je výhodné najmä pre diabetikov, ľudí s nadváhou a pri redukčných diétach, ale aj pre bežnú kondíciu.

Dávkovanie: 1x denne rozmiešajte 1 dávku (1 odmerka 8 g) v 300 ml vody a vypite. Neprekračujte odporúčané dávkovanie.

Balenie: 240 g

Minimálna trvanlivosť: Pozri obal

Upozornenie: Výživový doplnok. Vhodný najmä pre športovcov. Nie je náhradou pestrej stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Uchovávajte mimo dosahu detí! Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte na suchom mieste a pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.

Upozornenie pre alergikov: Alergény v zložkách výrobku sú zvýraznené tučným písmom.

Zobraziť celý popis
Skryť celý popis
Účinné látky:
8 g
RHP*
Chlorella
1500 mg
**
Spirulina
1500 mg
**
Mladý jačmeň
1500 mg
**
L-Glycín
559 mg
**
Reishi
500 mg
**
Shiitake
500 mg
**
Acerola
400 mg
**
- z toho vitamín C
100 mg
125 %
L-cysteín HCL
250 mg
**
L-metionín
250 mg
**
Yerlina japonská
80 mg
**
- z toho rutín
76 mg
**
Vitamín E
12 mg
100 %
Zinok
10 mg
100 %
Citrusové bioflavonoidy
10 mg
**
Lalmin® Selén
50 µg
90 %

*Referenčná hodnota príjmu RHP, **RHP nestanovená

Zloženie:

Príchuť - jablko: chlorella prášok (Chlorella vulgaris, riasa - celá rastlinná zložka), spirulina prášok (Arthrospira platensis, sinice - rastlinná zložka), mladý jačmeň prášok (Hordeum vulgare, tráva - rastlinná zložka), L-glycín, extrakt z reishi 30 % polysacharidov (Ganoderma lucidum, rastlinná zložka huby - plod), extrakt z shiitake 30 % polysacharidov (Lentinula edodes, rastlinná zložka huby - plod), jablková aróma, extrakt z aceroly s 25 % vitamínu C (Malpighia glabra L., rastlinná zložka - plod), regulátor kyslosti - kyselina citrónová, L-cysteín HCL, L-metionín, brusnica japonská s 95 % rutínu (Sophora Japonica L., rastlinná zložka - púčik), sladidlo - glykozidy steviolu, bisglycinát zinočnatý, maskovacia aróma, vitamín E (DL-alfa-tokoferol), selén Lalmin® (neaktívne kvasnice obsahujúce selén), extrakt z citrusových plodov so 60 % bioflavonoidov (Citrus aurantium L., rastlinná zložka - plod), jablkový prášok.

Príchuť - malina: chlorella prášok (Chlorella vulgaris, rastlinná zložka riasa - celá rastlina), spirulina prášok (Arthrospira platensis, rastlinná zložka - sinice), mladý jačmeň prášok (Hordeum vulgare, rastlinná zložka - tráva), L-glycín, extrakt z reishi 30 % polysacharidov (Ganoderma lucidum, rastlinná zložka huby - plodnice), extrakt z shiitake 30 % polysacharidov (Lentinula edodes, rastlinná zložka huby - plodnice), malinová aróma, extrakt z aceroly s 25 % vitamínu C (Malpighia glabra L., rastlinná zložka - plod), regulátor kyslosti - kyselina citrónová, L-cysteín HCL, L-metionín, ďatelina japonská s 95 % rutínu (Sophora Japonica L., rastlinná zložka - púčik), sladidlo - glykozidy steviolu, bisglycinát zinočnatý, maskovacia aróma, vitamín E (DL-alfa-tokoferol), selén Lalmin® (neaktívne kvasnice obsahujúce selén), extrakt z citrusových plodov so 60 % bioflavonoidov (Citrus aurantium L., rastlinná zložka - plod), prášok z plodov malín.

Príchuť - citrón: chlorella prášok (Chlorella vulgaris, rastlinná zložka riasa - celá rastlina), spirulina prášok (Arthrospira platensis, rastlinná zložka - sinice), mladý jačmeň prášok (Hordeum vulgare, rastlinná zložka - tráva), L-glycín, extrakt z reishi 30 % polysacharidov (Ganoderma lucidum, rastlinná zložka huba - plodnica), extrakt z shiitake 30 % polysacharidov (Lentinula edodes, rastlinná zložka huba - plodnica), aróma citrónovej šťavy, extrakt z aceroly s 25 % vitamínu C (Malpighia glabra L., rastlinná zložka - plod), regulátor kyslosti - kyselina citrónová, L-cysteín HCL, L-metionín, ďatelina japonská s 95 % rutínu (Sophora Japonica L., rastlinná zložka - púčik), sladidlo - glykozidy steviolu, bisglycinát zinočnatý, maskovacia aróma, vitamín E (DL-alfa-tokoferol), selén Lalmin® (neaktívne kvasnice obsahujúce selén), extrakt z citrusových plodov so 60 % bioflavonoidov (Citrus aurantium L., rastlinná zložka - plod), prášok z plodov citróna.

Zobraziť celé parametre
Skryť celé parametre

Recenzie Produkt zatiaľ nikdo nehodnotil

Máte s produktom skúsenosť? Napíšte recenziu a pomôžte tak ostatným zákazníkom s rozhodovaním. Ďakujeme :-)
Pridať vlastné hodnotenie

Vložiť hodnotenie produktu

Recenzie: *
         

Dotazy Radi vám pomôžeme

O našich produktoch vieme skoro všetko. Radi vám pomôžeme.
Pridať dotaz

Vložiť otázku