Ghee sa pripravuje veľmi chybným premastením masla, je to čistý mliečny tuk. Počas výrobného procesu sa voda z masla odparuje a postupne vzniká pena, ktorá obsahuje mliečne bielkoviny, cukry a mnoho ďalších látok. Výsledkom je čistý tuk s maslovou vôňou, žltej farby.
Pri pečení alebo vyprážaní nedochádza k prepáleniu, pretože ghí má vysoký bod dymivosti až do približne 240 °C.
Použitie: Ghee má veľmi podobné použitie ako bežné maslo. Je výborné do základov polievok, omáčok a vývarov. Ghee používajte pri dusení zeleniny alebo ním pokrmy na záver potrite, aby ste zjemnili ich chuť. Ghee si môžete vziať so sebou aj na cesty, pretože ho nemusíte skladovať v chladničke.
Balenie: 500 ml
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním. Spotrebujte do 2 mesiacov po otvorení.
Upozornenie pre alergikov.
Výživové údaje
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
3700 kJ/883 kcal
|
Tuky
|
99 g
|
- z toho nasýtené mastné kyseliny
|
67,4 g
|
Sacharidy
|
99,8 g
|
- z toho cukry
|
0 g
|
Vláknina
|
0 g
|
Bielkoviny
|
0,8 g
|
Soľ
|
0 g
|
Zloženie:
Bezvodý maslový tuk 99,5