Ovsené vločky vznikajú lisovaním ovsených zŕn. Sú prirodzeným zdrojom sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k normálnemu tráveniu.vďaka vysokému obsahu nerozpustnej a rozpustnej vlákniny sa trávia pomalšie, a preto pocit sýtosti po ich konzumácii bude oveľa dlhší ako pri iných vločkách. Vločky sa dajú použiť na viacero spôsobov, na sladko aj na slano.
Použitie: Vločky sú ideálnym základom pre vyvážené raňajky, sú skvelé aj ako príloha, prísada do polievky, dokonca aj ako hlavný chod. Ich príprava je rýchla a jednoduchá. Možno ich pridať do jogurtu, pripraviť z nich domácu kašu, müsli alebo granolu. Skvelé sú aj v dezertoch a ovocných koláčoch pripravených z vločiek. Môžete ich však ochutiť aj bylinkami, olivovým olejom alebo syrom, pridať ich do sekanej alebo mäsových guľôčok. Skrátka, môžete z nich vykúzliť mnoho chutných jedál.
Balenie: 1000 g
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie: Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie pre alergikov : alergény v zložkách výrobku sú vyznačené tučným písmom .
Výživové hodnoty:
|
100 g
|
Energetická hodnota:
|
1562 kJ / 372 kcal
|
Tuky:
|
7 g
|
z toho nasýtené mastné kyseliny:
|
1,3 g
|
Carbohydrates:
|
61 g
|
z toho cukry: 61,5 %:
|
1 g
|
Vláknina:
|
9,4 g
|
Bielkoviny: 4,5 g:
|
12 g
|
Soľ:
|
0 g
|
Zloženie.