Ovsené vločky sa rozhodne oplatí mať doma v špajzi. Je to ideálna ingrediencia na raňajky a určite vás poteší, že naše vločky sú naozaj jemne mleté, a preto sú ideálne na rýchlu prípravu kaše.
Klíčenie je proces, ktorého cieľom je poskytnúťdostatok živín rastúcemu organizmu - klíčku. Po namočení prebieha v zrne kaskáda biochemických reakcií - vo vnútornej časti zrnasa postupneštiepia škroby, bielkoviny a tuky. Vďaka tomu je naklíčené zrno stráviteľnejšie v porovnaní s nenaklíčeným.
Použitie: Asi sa zhodneme na tom, že najčastejšie sa ovsené vločky používajú na prípravu kaše, kde ich stačí uvariť s vodou alebo mliekom. V kuchyni však majú oveľa širšie využitie. Skvele chutia v kombinácii s jogurtom, sušeným alebo lyofilizovaným ovocím či orechmi. Môžete do nich pridať aj hrozienka alebo datle, prípadne ich použiť pri pečení a varení. Okrem klasickej kaše si ráno môžete dať aj chutné grécke jogurtové palacinky s arašidovým maslom, na ktoré budete potrebovať aj ovsené vločky.
Balenie: 1000 g
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie: Skladujte na suchom mieste a pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie pre alergikov : alergény v zložkách výrobku sú vyznačené tučným písmom .
Výživové hodnoty:
|
100 g
|
Energetická hodnota:
|
1543 kJ / 367 kcal
|
Tuky:
|
8,4 g
|
z toho nasýtené mastné kyseliny:
|
1,3 g
|
Carbohydrates:
|
56 g
|
z toho cukry: 56 %:
|
1 g
|
Protein:
|
12 g
|
Soľ:
|
0 g
|
Zloženie: celozrnné ovsené vločky 100%.