Prirodzene bezlepková potravina, akou je ryža, má široké využitie. Pri varení alebo pečení zvyšuje objem a väznosť bezlepkových potravín.
Použitie: Ryžová múka má vďaka svojej veľmi neutrálnej chuti a vôni najširšie použitie zo všetkých bezlepkových múk. Je vhodná na prípravu bezlepkových jedál alebo ako náhrada niektorých druhov pšeničnej múky pri varení bežných jedál.ryžovou múkou môžete zahusťovať polievky alebo omáčky, používať ju na pečenie sladkého a slaného pečiva, na prípravu palaciniek, dezertov a kaší. Ideálne použitie je na sladké nepečené dezerty.
Balenie: 500 g
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie: Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním. Spotrebujte do 2 mesiacov po otvorení.
Upozornenie pre alergikov.
Výživové údaje
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
1507 kJ/360 kcal
|
Tuky
|
1,3 g
|
- z toho nasýtené mastné kyseliny
|
0 g
|
Sacharidy
|
80 g
|
- z toho cukry
|
0 g
|
Vláknina
|
0 g
|
Bielkoviny
|
6,5 g
|
Soľ
|
0,1 g
|
Zloženie:
Ryža jemne mletá 100 %