S bezlepkovou zmesou na lahodné vanilkové rožky je vianočné pečenie jednoduché, rýchle a prináša radosť. Základom pre rožky je vysokokvalitná zmes vyrobená z prirodzene bezlepkových surovín, ako je ryžová, zemiaková, kukuričná, pohánková a tapioková múka. Všetko je už pripravené na pridanie masla a žĺtkov a následné pečenie. Vanilkové rožky chutia ako domáce vďaka receptúre bez farbív, aróm a iných neprirodzených prísad.
Na prípravu cesta potrebujete tieto tekuté suroviny:
Zmes dajte do misy a pridajte zmäknuté maslo a 2 žĺtky. Dôkladne premiešajte a spojte do kompaktnej hmoty. Nechajte v chladničke, najlepšie cez noc. Potom vytvarujte valčeky alebo ich rozvaľkajte na potravinovej fólii na valčeku posypanom bezlepkovou múkou a vykrajujte valčeky. Pečieme pri 160 °C približne 15 minút. Rolky musia mať zlatistú farbu. Pred vybratím z formy nechajte úplne vychladnúť. Množstvo cesta zodpovedá typickej jednej dávke bežného cukrovia, čo je približne na 2 - 2,5 plechu. Závisí to od veľkosti vykrajovačiek, hrúbky cesta a veľkosti plechu na pečenie.
GRIZLY Tip:
Rožky by sa mali ešte teplé obaľovať vo vanilkovom cukre. V prípade bezlepkovej verzie je lepšie cukrovať rožky ešte teplé na plechu a až po vychladnutí ich vybrať z plechu.
S našimi zmesami môžu mať pekné Vianoce aj vegáni! Stačí pridať sójový vanilkový dezert v rovnakom pomere namiesto vaječného žĺtka a rastlinný tuk namiesto masla.
Balenie: 440 g
Minimálna trvanlivosť
Upozornenie: Skladujte na suchom mieste a pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom.
Upozornenie pre alergikov.
Výživové hodnoty:
|
100 g
|
Energetická hodnota:
|
1 357 kJ / 324 kcal
|
Tuky:
|
11,3 g
|
z toho nasýtené mastné kyseliny:
|
0,8 g
|
Carbohydrates:
|
70,2 g
|
z toho cukry: 70,5 %:
|
18,1 g
|
Vláknina:
|
1,7 g
|
Bielkoviny: 1,7 g:
|
7,5 g
|
Soľ:
|
0,2 g
|
Zloženie: bezlepková zmes (ryža, zemiaky, tapioka, kukurica a pohánka), vlašské orechy, práškový cukor, vanilkový prášok, zahusťovadlo (xantánová guma).