|
250 g
|
4,71 €
skladom
|
4,71 €
|
|
|
1000 g
|
15,78 €
skladom
|
15,78 €
|
|
Jedna hrsť mandlí s hmotnosťou menej ako 30 gramov (čo je odporúčaná denná dávka mandlí, ktorú by sme mali zjesť) obsahuje až 20 rôznych flavonoidov, látok, ktoré pomáhajú predchádzať vzniku ochorení srdca a ciev. Dokonca sa uvádza, že tieto flavonoidy, ak sú v strave prítomné v dostatočnom množstve, môžu znížiť výskyt kardiovaskulárnych ochorení až o 22 %.
Rovnaké množstvo mandlí obsahuje aj 9 gramov mononenasýtených tukov a 3,5 gramu polynenasýtených tukov, o ktorých je tiež známe, že pomáhajú chrániť pred vznikom ochorení srdca a ciev a aterosklerózou (kôrnatením tepien) vo všeobecnosti. V jednej hrsti mandlí sa nachádza aj 3,5 gramu vlákniny. Je známe, že ak prijímame dostatok vlákniny, riziko vzniku ochorení srdca a ciev je o 40 % nižšie v porovnaní s ľuďmi, ktorí majú vlákniny málo.
Tridsať gramov mandlí obsahuje aj 75 mg vápnika, 200 mg draslíka a 76 mg horčíka. Príjem týchto látok sa spája s nižším krvným tlakom a mandle skutočne pomáhajú znižovať vyšší krvný tlak a predchádzať vzniku arteriálnej hypertenzie. V neposlednom rade mandle obsahujú rastlinné steroly (tzv. fytosteroly), ktoré zabraňujú vstrebávaniu cholesterolu z tráviaceho traktu. Dostatočný príjem týchto fytosterolov v strave môže znížiť hladinu cholesterolu v krvi až o 10 %.
Balenie : 250 g a 500 g
Minimálna trvanlivosť : pozri obal
Upozornenie : Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie pre alergikov
Výživové hodnoty na
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
2699 kj/ 645 kcal
|
Bielkoviny
|
25,5 g
|
Sacharidy
|
6,5 g
|
- z toho cukor
|
4 g
|
Tuky
|
55,8 g
|
- z toho nasýtené
|
4,4 g
|
Vláknina
|
12,2 g
|
Soľ
|
0 g
|
Zloženie : 100% mandle