Vitamín B2 (riboflavín) sa nachádza v prírodných zdrojoch, ako sú mlieko, syr, jogurt, pečeň, hovädzie mäso, ryby, celozrnný chlieb, obilniny, vajcia, huby alebo kvasnice. Hladina riboflavínu v organizme sa znižuje najmä pri liečbe antibiotikami alebo pri niektorých ochoreniach (cukrovka, celiakia, ochorenie štítnej žľazy, poruchy trávenia). Medzi príznaky nedostatku patria zápalové zmeny na koži a slizniciach, popraskané kútiky pier, afty, pálenie očí, mastné vlasy, ospalosť, suchá a drsná pokožka, zápal spojiviek a svetloplachosť. Predávkovanie vitamínom B2 nie je možné, pretože je rozpustný vo vode a vylučuje sa močom. V jednej tablete 10 mg.
Prínosy:
Odporúčané dávkovanie:
Upozornenie: Potraviny so sladidlami, vhodné najmä pre športovcov. Nenahrádza pestrú stravu! Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C mimo dosahu priameho slnečného žiarenia. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním.
|
1 tableta |
Vitamín B2 |
10 mg |
Zloženie:
Emulgátor (mikrokryštalická celulóza), hydrolyzovaný kolagén, zvlhčovadlo (stearan horečnatý), riboflavín (vitamín B2).