Hlavnou ambíciou celej knihy je poskytnúť fundované, zrozumiteľné a prakticky využiteľné informácie o efektívnom chudnutí a zdravom životnom štýle. Oboznámiť čitateľa so všetkými kľúčovými návykmi súvisiacimi s výživou, pohybom a spánkom tak, aby prestal opakovane chudnúť pomocou drastických módnych diét (a priberať s následným jojo efektom), ale aby schudol raz a navždy a tieto výsledky si dlhodobo udržal. To všetko bez extrémov a hladovania, bez vyraďovania obľúbených potravín a bez "zázračných" produktov na chudnutie.
Cieľom knihy je vysvetliť, ako funguje naše telo a hormóny pri chudnutí, akú úlohu zohráva genetika, prečo je v oblasti zdravej výživy a chudnutia taký chaos informácií, prečo diéty dlhodobo nefungujú, čoje kľúčom k úspešnému a udržateľnému chudnutiu, ako si vyberať potraviny a vytvárať jednotlivé jedlá a celé diéty alebo čo robiť, keď sa chudnutie zastaví. Nechýbajú kapitoly o psychológii chudnutia, mýtoch o chudnutí, fyzickej aktivite a úlohe spánku. V poslednej časti sú podrobne rozobrané výhody a nevýhody všetkých najznámejších diét a výživových štýlov. Veríme, že kniha bude pre vás zrozumiteľným sprievodcom pri chudnutí a trvalej zmene životného štýlu!
Základné informácie o knihe:
O autoroch: Mgr:
Osobná vízia Ing. Lukáša Roubíka je osobná vízia NAUČIŤ ČESKÉHO ĽUDIA STRAVOVAŤ SA bez extrémov, neudržateľných diét a "zázračných" produktov. Priviesť čo najviac ľudí k vhodným návykom v oblasti stravovania, pohybu a spánku, ktoré sa dajú aplikovať v reálnom živote každého z nás, rešpektujú našu individualitu, majú preukázateľné výsledky a sú dlhodobo udržateľné. Lukáš vyštudoval výživu ľudí na Lekárskej fakulte MU v Brne, je autorom troch populárnych kníh o kulturistike, modernej výžive a chudnutí a spoluzakladateľom Inštitútu modernej výživy.
V rámci projektu sa venuje aj problematike výživy, a to najmä Bc. Miloslav Šindelář je presvedčený, že správna výživa a zdravý životný štýl sú kľúčom k prevencii mnohých ochorení a výrazne prispievajú k zlepšeniu kvality života každého z nás. Vyštudoval 1. lekársku fakultu Univerzity Karlovej a je tiež certifikovaným výživovým poradcom. Je tiež spoluautorom populárnej knihy Moderná výživa a spoluzakladateľom Inštitútu modernej výživy. Venuje sa popularizácii vedecky podložených informácií o výžive, dlhovekosti a zdravom životnom štýle.