Keď sa povie treska, väčšina spotrebiteľov si predstaví treščiu pečeň, ktorá je všestrannejšia, ako sa zdá. Stačí na chlieb s trochou pažítky alebo pokvapkaná citrónom, sú vynikajúce.
Pre niekoho sú príležitostným doplnkom jedálnička, pre iného pravidelnou poctivou porciou kalórií, ktorá vás zasýti, pre niekoho cenovo dostupnou pochúťkou, pre ďalšieho zdrojom omega 3 mastných kyselín.
Bez ohľadu na príležitosť si uvedomte, že treščia pečeň je veľmi tučná. A to je dobre, pretože vďaka tomu sú také jemné, že sa im máloktorá paštéta vyrovná. Sú úplne prírodné, bez akýchkoľvek konzervačných látok, nepridávajú sa do konzerv, nemusia sa nijako upravovať.
Upozornenie : Skladujte a uchovávajte pri teplote +2 °C až +28 °C. Po otvorení skladujte pri teplote +6 °C a spotrebujte do 24 hodín.
115 g
Krajina pôvodu
Nutriční hodnoty: | 100 g |
Energie | 2258 kJ / 548 kcal |
Tuky | 58,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 9,9 g |
Sacharidy | 0,0 g |
z toho cukry | 0,0 g |
Bílkoviny | 5,9 g |
Sůl | 0,9 g |
Omega-3 mastné kyseliny | 9,0 g |
Složení: tresčí játra - treska obecná (Gadus morhua), vlastní olej, jedlá sůl.