Keď sa povie treska, väčšina spotrebiteľov si predstaví treščiu pečeň, ktorá je všestrannejšia, ako sa zdá. Stačí na chlieb s trochou pažítky alebo pokvapkaná citrónom, sú vynikajúce.
Pre niekoho sú príležitostným doplnkom jedálnička, pre iného pravidelnou poctivou porciou kalórií, ktorá vás zasýti, pre niekoho cenovo dostupnou pochúťkou, pre ďalšieho zdrojom omega 3 mastných kyselín.
Bez ohľadu na príležitosť si uvedomte, že treščia pečeň je veľmi tučná. A to je dobre, pretože vďaka tomu sú také jemné, že sa im máloktorá paštéta vyrovná. Sú úplne prírodné, bez akýchkoľvek konzervačných látok, nepridávajú sa do konzerv, nemusia sa nijako upravovať.
Upozornenie : Skladujte a uchovávajte pri teplote +2 °C až +28 °C. Po otvorení skladujte pri teplote +6 °C a spotrebujte do 24 hodín.
115 g
Krajina pôvodu
Výživové hodnoty:
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
2308 kJ / 561 kcal
|
Tuky
|
60,0 g
|
z toho nasýtené mastné kyseliny
|
9,3 g
|
Sacharidy
|
0,0 g
|
z toho cukry
|
0,0 g
|
Bielkoviny
|
5,2 g
|
Soľ
|
0,8 g
|
Omega-3 mastné kyseliny
|
9,0 g
|
Zloženie: treščia pečeň - treska (Gadus morhua), vlastný olej, korenie (čierne korenie - celé, aróma bobkového listu), soľ.