Hlavnou zložkou slnečnicového lecitínu je fosfatidylcholín, ktorý je najrozšírenejším fosfolipidom v bunkových membránach. Slnečnicový lecitín je vhodnejšou alternatívou k častejšie používanému sójovému lecitínu. Hlavným účinkom lecitínu je podpora funkcie nervového systému vrátane podpory pamäti a kontroly svalov. Medzi ďalšie pozitívne účinky patrí podpora kardiovaskulárneho systému a podpora odbúravania tukov a cholesterolu.
Slnečnicový lecitín obsahuje fosfatidylcholín, najrozšírenejší fosfolipid v bunkovej membráne, kde zohráva kľúčovú úlohu v bunkovej signalizácii a synaptickej funkcii. Slnečnicový lecitín prirodzene obsahuje aj veľké množstvo fosfatidyl inozitolu, fosfatidyl etanolamínu a esenciálnych mastných kyselín. Lecitín v strave pomáha emulgovať tuky, čím im umožňuje rozpúšťať sa vo vode. Cholín, ktorý obsahuje ako fosfolipid, sa ľahko vstrebáva a využíva v tele. Keďže lecitín sa vyrába zo slnečnice, neobsahuje sóju a nie je geneticky modifikovaný.
Výhody slnečnicového lecitínu oproti sójovému lecitínu:
Dávkovanie: 1 kapsula 1 až 3-krát denne, najlepšie počas jedla.
100kapsúl
Dávka: 1 kapsula
Počet dávok v balení: 100
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie: Výživový doplnok. Vhodný najmä pre športovcov. Nie je náhradou pestrej stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Uchovávajte mimo dosahu detí! Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte na suchom mieste a pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie pre alergikov: Alergény v zložkách výrobku sú zvýraznené tučným písmom.
Výživové hodnoty |
2 kapsuly |
%RHP |
---|---|---|
*Referenčné hodnoty príjmu 2000 kalórií denne. |
||
Kalórie |
25 |
|
Tuky |
2 g |
3%* |
polynenasýtené mastné kyseliny |
1 g |
† |
Slnečnicový lecitín |
2.4 g (2 400 mg) |
† |
fosfatidylcholín |
360 mg |
† |
Zloženie: slnečnicový lecitín, softgélová kapsula (hovädzia želatína, voda, glycerín), extra panenský olivový olej.
Neobsahuje kvasnice, pšenicu, lepok, sóju, mlieko, vajcia, ryby, kôrovce a orechy. Vyrobené v zariadení so správnou výrobnou praxou (GMP), ktoré spracováva aj iné zložky obsahujúce tieto alergény.
V tomto výrobku sa môžu vyskytnúť prirodzené zmeny farby.