Klíčenie je proces, ktorého cieľom je poskytnúť rastúcemu organizmu - klíčku - dostatok živín. Po namočení začne v zrne prebiehať kaskáda biochemických reakcií - vo vnútornej časti zrna sa postupne štiepia škroby, bielkoviny a tuky. Tým sa naklíčené zrno stáva stráviteľnejším v porovnaní s nenaklíčeným zrnom.
Výroba naklíčených produktov prebieha v 6 fázach:
Vločky sú mäkké, chrumkavé a jemne voňajú po orechoch. pohánka počas klíčenia stráca svoju typickú pachuť. Vďaka tepelnej úprave sú vhodné na okamžitú konzumáciu.
Dávkovanie: Vďaka tepelnej úprave sú naklíčené výrobky vhodné na okamžitú konzumáciu.
Balenie: 220 g
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie : Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Nevystavujte slnečnému žiareniu ani priamemu slnečnému žiareniu. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie pre alergikov : Alergény v zložkách výrobku sú vyznačené tučným písmom .
Výživové hodnoty:
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
1648 kJ/389 kcal
|
Tuky
|
3.4 g
|
-z toho nasýtené mastné kyseliny
|
0.6 g
|
Sacharidy
|
74 g
|
-z toho cukry
|
0.6 g
|
Vláknina
|
3.8 g
|
Bielkoviny
|
14 g
|
Soľ
|
0.01 g
|
Zloženie.