Strukoviny sú prirodzene bezlepkové. Sú skvelou prílohou a skvelo sa hodia do šalátov. Strukoviny, jedna z najstarších kultúrnych rastlín, prospievajú ľudskému zdraviu. Obsahujú najkvalitnejšie bielkoviny rastlinného pôvodu a sú veľmi bohaté na vlákninu, vitamíny a minerálne látky.
Alternatíva klasickej ryže plná bielkovín s výrazne nižším obsahom sacharidov
Cícer je strukovina s jemnou orieškovou chuťou a mierne krémovou konzistenciou.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá, a preto je vhodná najmä na prípravu kaše alebo polievky.
Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá, a preto je mimoriadne vhodná na prípravu kaše alebo polievky.
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžova. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.