Strukoviny a obilniny sú skvelým zdrojom komplexných sacharidov, vlákniny, ale i bielkovín a minerálnych látok, ktoré by mali mať miesto v jedálničku každého športovca. Strukoviny sú prirodzene bezlepkové, takže ich radi do jedálničku zaraďujú i celiatici.
Prirodzene bezlepkové pseudoobilniny, ľahko stráviteľné a jednoduché na prípravu
Bulgur je naklíčená, sušená, nahrubo nalámaná a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a pripravuje sa podobne. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú, orechovú chuť. Je vhodný do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Drobné vločky s jemne orieškovou chuťou. Stačí ich zaliať horúcou tekutinou, ochutiť sirupom, pridať orechy alebo semienka a máte pripravené chutné raňajky.
Prirodzene bezlepkové obilniny dodajú každému jedlu šmrnc a vynikajúcu výživovú hodnotu. Univerzálna mňamka! Umyte ju a pripravte ako ryžu! Skvelá na sladko aj na slano.
Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Stačí si dať pohánkové vločky do misky s ovocím a rastlinným mliekom. Sú skvelé ako základ pre mäsové guľky a zeleninové placky.
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, mierne orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa do sladkých aj slaných jedál.
uvarené ryžové cestoviny ochutené iba soľou. Výborne sa hodia ako hlavné jedlo alebo ako základ pre cestovinový šalát.
Naklíčené pohánkové lupienky majú lepšiu stráviteľnosť a vyššiu výživovú hodnotu v porovnaní s nenaklíčenými zrnami.