PODCAST: Ako nabrať svaly? Ako si zostaviť jedálniček, ako cvičiť, a ktoré doplnky užívať?
Tréner Jirka Vacek spoločne s výživovým poradcom Petrem Havlíčkem pre vás natočili dva podcasty o naberaní svalovej hmoty.
Tréner Jirka Vacek spoločne s výživovým poradcom Petrem Havlíčkem pre vás natočili dva podcasty o naberaní svalovej hmoty.
Počas tréningu dochádza k silnému katabolizmu, t. j. k poškodeniu svalových vlákien. Neskôr dochádza k anabolizmu. Ako ho podporiť?
Stretáva sa s tým skoro každý, kto sa oprie do cvičenia. Všetci chceme maxiální výsledky a najlepšie hneď. Bohužiaľ, nič nie je hneď, zvlášť ak zároveň chceme kvalitu. Takže otázka znie. Aké správne doplnky vybrať? S tým už poradiť dokážeme!
Skoro žiadne sacharidy v jedálničku. Nesmiem jesť po 18. hodine. Pokiaľ chcem schudnúť, musím hladovať. A počas dňa musím jesť každé dve až tri hodiny, aby telo stále fungovalo a nespomalil sa metabolizmus! Poďme si vyvrátiť tieto hlúpe mýty a pozrieť sa na to, prečo sacharidy neriešiť.
Ste milovníkmi orieškových krémov, ale zarazila vás stuhnutá vrstva tuku na povrchu? Nejedná se o pleseň ani inú pohromu, ale ide o prirozdzený jav.
Bod prepálenia (tepelná stabilita tukov) je teplota, kedy sa začínajú tuky a oleje prepaľovať, čo pre naše zdravie nie je žiadúce. Každý tuk má bod prepálenia iný, tak poďme nahliadnuť do tabuľky, v ktorej sú hodnoty presne napísané.