Prílohy majú hneď niekoľko funkcií: najčastejšie sa ako príloha podávajú cestoviny, ryža, zemiaky alebo knedličky. Všetky tieto prílohy ide pripraviť v mnoho variantoch viac či menej zdravých - záleží na konkrétnom recepte. Stále viac sú obľúbené skôr neznáme prílohy ako je kuskus, bulgur alebo quinoa. Tiež sa stretávame so strukovinami. Prílohy sú významným zdrojom živín a vyplatí sa dbať na ich kvalitu, nech už nimi chceme doplniť sacharidy, bielkoviny alebo tuky.
Lahodné chrumkavé viaczrnné plátky s vysokým obsahom vlákniny.
Proteínové wrapy od spoločnosti Näno Supps sú tortillové placky s až o 70 % nižším obsahom sacharidov
Lahodné organické cestoviny z čiernej fazule, fazule adzuki, quinoy alebo zelenej sóje.
Prirodzene bezlepkové pseudoobilniny, ľahko stráviteľné a jednoduché na prípravu
Alternatíva klasickej ryže plná bielkovín s výrazne nižším obsahom sacharidov
Má přijemnou kukuřičnou chuť a vůni. Snadná a rychlá příprava univerzální přílohy.
Cícer je strukovina s jemnou orieškovou chuťou a mierne krémovou konzistenciou.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Bulgur je naklíčená, sušená, nahrubo nalámaná a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a pripravuje sa podobne. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú, orechovú chuť. Je vhodný do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Bezvaječné cestoviny vyrobené zo sušenej pšeničnej krupice. Ich výhodou je jednoduchá a rýchla príprava a všestranné použitie. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža.
Perfektný produkt. Kuskus je ochutený, nie je potrebné nič pridávať. Výborný ako rýchle občerstvenie na večeru alebo desiatu.
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, mierne orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa do sladkých aj slaných jedál.
Sladký alebo slaný kuskus, ktorý stačí zaliať horúcou vodou a do 10 minút máte hotové jedlo!
Instantná kaša je skvelou voľbou nielen na raňajky. Medzi ich výhody patrí rýchla a jednoduchá príprava a variabilita použitia.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Ryžové cestoviny neobsahujú konzervačné látky ani farbivá. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžova. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky.
Kvalitné pšeničné tortilly. Sú pripravené na okamžité použitie.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Jasmínová ryža v bio kvalite, jemne voňajúca jazmínom a ideálna na použitie v ázijskej kuchyni.
Ryža basmati sa vyznačuje dlhými zrnami a jemnou orieškovou arómou. V kuchyni oceníte najmä jej nepriľnavosť a krátky čas prípravy. Ide o bio ryžu z úpätia Himalájí. Basmati je tiež prirodzene bezlepková.
Ryža s veľmi výraznou arómou a oveľa nižším glykemickým indexom ako bežná biela ryža
Bezvaječné cestoviny vyrobené zo sušenej pšeničnej krupice. Ich výhodou je jednoduchá a rýchla príprava a všestranné použitie. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža.
Hnedá ryža v bio kvalite s nižším glykemickým indexom ako bežná ryža.
Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá, a preto je mimoriadne vhodná na prípravu kaše alebo polievky.
Quinoa alebo čílsky merlík je obľúbená bezlepková pseudoobilnina.
Bezvaječné celozrnné špagety z krupice z tvrdej pšenice v bio kvalite nielen nutrične obohatia váš jedálniček.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá, a preto je vhodná najmä na prípravu kaše alebo polievky.
Bezvaječné cestoviny vyrobené zo sušenej celozrnnej krupice.